ОТГ Чернівецької області освоїли лише п'яту частину коштів державної допомоги

ОТГ Чернівецької області освоїли лише п'яту частину коштів державної допомоги

13.08.2018, 16:51

Станом на 13.08.2018 об’єднаними громадами Чернівецької області  освоєно коштів державної інфраструктурної субвенції на загальну суму 13 858,8 тис.грн., або 20,0% від передбачених коштів на 2018 рік.

Лідером за кількістю проектів, поданих на інфраструктурну субвенцію, вже другий рік поспіль є Сторожинецька громада – цього року вона подала та затвердила 10 заявок. По шість заявок подали Вижницька та Селятинська ОТГ, по п’ять – Великокучурівська, Новоселицька та Мамалигівська; Клішковцька, Рукшинська, Чудейська, Недобоїська та Острицька громади обмежилися чотирма проектами, Вашківецька та Конятинська громади – трьома. Решта громад Чернівецької області вирішили використати кошти інфраструктурної субвенціїна 1-2 проекти.

Громади області продовжують активну роботу з освоєння коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад.

Варто зазначити, що з метою підвищення якості надання адміністративних послуг у Тереблеченській громаді,фактично освоєно 100 % коштів інфраструктурної субвенції, виділених для реалізації проекту: «Капітальний ремонт приміщень для облаштування ЦНАПу».

Окрім того, Сторожинецькою громадоюзавершено капітальний ремонт доріг по вул. Амурській та вул. О.Кобилянській в м.Сторожинець. Дані проектипрофінансовані в повному обсязі, на суму 1 423,7 тис. грн. Вжиті заходи забезпечили безпечний та комфортний дорожній рух, зменшення аварійності, безперешкодний доступ транспортних засобів пожежної охорони, медичної допомоги та комунальних служб.

Джерело: bukoda.gov.ua/

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В українських Рідківцях призупинено будівництво школи на 500 учнів

1