Після  ультиматуму студентів і освітян авторитарний Бауер подав у відставку. Малишевська на черзі (оновлено)

Після ультиматуму студентів і освітян авторитарний Бауер подав у відставку. Малишевська на черзі (оновлено)

24.02.2014, 13:17

Студенти вимагають зняти з посади директора департаменту освіти і науки Чернівецької ОДА Михайла Бауера. Сьогодні вони планують зібратися на мітинг під стінами будинку з левами.

- Збираємо студентів для того, щоби відправити у відставку Михайла Бауера, - розповів заступник голови студентської "Свободи" Чернівців Руслан Лупаштян. - Орієнтовно, має зібратися до двох тисяч людей. Мітинг розпочнеться десь опівдні.

Нагадаємо, директор управління освіти Михайло Бауер вийшов з фракції ПР в обласній раді. Про це повідомляє molbuk.ua.

Студентам дали копію заяви, нібито написаної вчора

Очільник департаменту освіти, науки, молоді та спорту Чернівецької ОДА Михайло Бауер написав заяву про відставку.

Копію такої заяви отримали студенти, які мітингують зараз під ОДА.

Помічники Бауера запевнили, що він написав заяву вчора, проте датована вона сьогоднішньою датою.

Самого Бауера на робочому місці не застали. Про це повідомляє vidido.ua.

Після Бауера студенти у Чернівцях візьмуться за Малишевську. Вони скандують "Малишевську - геть!"

Студенти у Чернівцях вимагають відставки начальника управління освіти Чернівецької міської ради В. С. Малишевської. Про це повідомляє кореспондент vidido.ua.

Студенти ЧНУ підтримують загальноукраїнський страйк студентів. Акції студентського страйкому розпочалися після 10.00. Попри те, що формат протесту буде дещо змінений, акції триватимуть і надалі, повідомляє стайковий комітет ЧНУ.

Страйковий комітет ЧНУ заявив, що страйк не припиниться, допоки вимоги студентства не будуть виконані, а саме:

Узгодження зі студентською спільнотою кандидатури нового міністра освіти і науки України та його першого заступника, який відповідає за вищу освіту.

Прийняття до кінця поточної сесії Верховної Ради України за основу Закону України "Про вищу освіту" в редакції законопроекту №1187-2 та не пізніше наступної сесії ВР – в цілому, з урахуванням пропозицій та доповнень студентства.

Міністру освіти і науки України у зв’язку зі здійсненням тиску на студентів та порушенням їхніх прав переглянути керівників ВНЗ України на відповідність займаним посадам.

Страйком ЧНУ одноголосно проголосував за перейменування вулиці Червоноармійської на вул. Героїв Майдану, а одній із вулиць Чернівців присвоїти ім’я загиблого на Майдані Олександра Щербанюка. Про це повідомляє сайт ЧНУ.

Також прийняли вимогу про встановлення пам’ятного знаку Героям Майдану.

З понеділка на кожному факультеті ЧНУ буде проводитись збір коштів, які особисто передадуть постраждалим на Майдані та сім’ям загиблих Героїв України.

На редакційну пошту "Буковинської правди" прийшов лист від педагога з тридцятирічним стажем Тетяни Дудник, у якому вона розповіла про відношення Михайла Бауера до освітян краю.

Директора Департаменту освіти і науки Бауера М.Й. у відставку!

Цей пан належить до найбільш затятих прибічників Януковича та Папієва. 30 січня 2014 року в приміщені палацу «Юність Буковини»,де на той час була його резиденція (після втечі з приміщення ОДА) ,він примусово організував «зустріч» керівників та голів профкомів бюджетних установ освіти з вигнаним на той час головою ОДА Папієвим, мотивуючи піклуванням про прийняття бюджету. На цій зустрічі представники освіти переконувалися в «піклуванні» влади про добробут освітян. Невід’ємною частиною промов Папієва та Бауера була агітація за режим Януковича вихвалення його «досягнень і перемог».

3 лютого 2014 року ті самі люди були викликані в «Юність Буковини» де їм було «запропоновано» підписати звернення колективів бюджетних установ про фактичне засудження дій опозиції. Народна рада яка була на той час створена депутатами оголошувалася самопроголошеною та незаконною. Більшість представників колективів були викликані окремо і були вимушені підписати це звернення.

На початку революційних подій педагоги установ через керівників були попереджені, що за участь в акціях протесту будуть звільнені.

Особливої уваги заслуговує освітянський рупор «Освіта Буковини». Майже в кожному номері цього видання на першій сторінці друкується фото Бауера (а то і декілька), та голови ОДА Папієва. І так вже три роки. Про яку скромність можна говорити. Всі люди, педагоги мовчки з цього глузують.

Спочатку метою таких дій було обрання Бауера до Верховної Ради. Перед виборами на апаратній нараді він наголосив що якщо його не виберуть він всіх звільнить. Він виконав обіцянку. За його поданням були звільнені начальники відділів освіти Сторожинецької та Вижницької РДА, де за нього мало проголосували. Під час перевірки Кіцманського району він дав вказівку членам комісії перевернути район і знайти максимальну кількість порушень щоб покарати район, де також його не підтримали.

Від авторитарного стилю керівництва Бауера, бюрократичного і інтрігантського стилю його заступника Л. Тарангул плаче вся освіта Буковини. Відвідування апаратних нарад щопонеділка перетворилось на знущання для освітян. На цих нарадах постійно звучать погрози та відбувається приниження людської гідності працівників, доходить і до неласкавих, брутальних виразів.

Можна ще довго розповідати про його діяльність, а чи треба? Я думаю мене підтримають чесні освітяни.

ТРЕБА ПОКЛАСТИ КРАЙ ДІЯЛЬНОСТІ ЦОГО «КЕРІВНИКА»!

bukpravda.cv.ua

1


КОМЕНТАРІ (3)

Одного Бауера цв замало!!! Студенти України почали складати списки викладачів хабарників та вивішувати ці списки на вишах, з вимогою геть викладачив-хабарників. Чернівецькі студенти не повинні пасти заднього!!! Революція викриває корупціонерів!!!!

avatar

Революціонер

24 лютого 2014 21:49

avatar

Evgeny Sidorov

24 лютого 2014 23:03

Може ви Гена і бігали за викладачами, але не міряйте всіх по собі. В країні наука і освіта перетворились на бізнес викладачів. Цьому треба покласти кінець! Починати треба зараз, завтра буде піздно.

avatar

Революціонер до Гєни Сідорова

25 лютого 2014 22:02