'Останній аркан': у 'Вернісажі' відкриють виставку-ретроспективу творів художника Олександра Гармидера

"Останній аркан": у "Вернісажі" відкриють виставку-ретроспективу творів художника Олександра Гармидера

25.07.2023, 15:51

Запрошуємо чернівчан та гостей міста на урочисте відкриття виставки-ретроспективи відомого чернівецького художника Олександра Гармидера (1956-2023), яке відбудеться у неділю, 30 липня, о 16:00 за адресою вул. О. Кобилянської, 53, у Центрі культури "Вернісаж".

"Останній аркан" – виставка, що репрезентує всі етапи творчості майстра. Художник полюбляв писати і мальовничу природу буковинського краю, і міські пейзажі Чернівців, надихався фольклором та літературними творами. А яка фантастична та яскрава серія його картин на тему Маланки!

Він залишив великий творчий доробок, серед якого є твори і на релігійні та історичні сюжети. Також майстер писав ікони, і слід згадати, що саме він намалював всі образи у греко-католицькій церкві на вул. Капеланській.

Олександр Гармидер був членом Національної спілки художників України, його твори виставлялися на багатьох обласних, регіональних, всеукраїнських та міжнародних художніх виставках. Зберігаються вони і у колекції Чернівецького обласного художнього музею.

Незважаючи на непрості часи, родина художника та небайдужа мистецька спільнота Чернівців просить вшанувати пам'ять талановитого українського митця, який передчасно пішов від нас у засвіти.

Сподіваємося, що виставка зацікавить не лише глядачів, а й колекціонерів.

 Чекаємо на відкритті!

З повагою, помічниця кураторки виставки Вероніка Волинська.

066 428 49 84

Кураторка виставки Оксана Мартинюк. Тел. 050 169 36 01

1