Остання офіційна зустріч Івана Мунтяна у США була з представниками Державного департаменту

Остання офіційна зустріч Івана Мунтяна у США була з представниками Державного департаменту

07.02.2016, 13:18

Деякі подробиці спілкування з американськими посадовцями голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян розповів у дописі на своїй сторінці у ФБ. 

Остання офіційна зустріч у США була запланована завчасно – ще задовго до нашого приїзду на Національний молитовний сніданок. Наша делегація, у складі якої були народні депутати (в т.ч. голова бюджетного комітету ВР), керівник Державного управління справами, голови обласних рад та облдержадміністрацій, за участі представника Посольства України в США мала півторагодинне спілкування з представниками Державного департаменту США. І воно було надзвичайно важливим для розуміння нинішнього ставлення світу до України, - пише Іван Мунтян. 

Керівник офісу помічника Державного секретаря у справах Європи та Євразії Александр Касанов зазначив, що, на погляд США, внутрішня ситуація в Україні – явище складне, а реформи, декларовані урядом, втілюються недостатньо серйозно. Та очікуване переформатування уряду, на бачення американців, не мало би стосуватися міністра економіки – тож його відставка стала для них неприємним сюрпризом. 

Попри стримане ставлення чиновників з Білого дому до темпів наших реформ, підтримка України Штатами залишиться незмінною – незалежно від особи президента США (там 8 листопада обиратимуть 58-го президента). Тож від українського уряду – очевидно, перезавантаженого - як у США, так і в Україні все одно очікують реформ. 

Велику увагу у нашій бесіді було приділено долі цілої армії багаторічних фахових державних службовців, які присвятили життя своїй роботі і досягли на ній пенсійного віку. Це не політики, це апарат, який незалежно від політиків забезпечує функціонування держави. І вони не забезпечені гідними пенсіями. Підсилення зарплат держслужбовців, аби вони не були залежними від політиків і працювали не на політику, а на державу – завдання держави.

А головне, що ми почули і від Александра Касанова, і від референта у справах України Державного департаменту США Кетрін Крофт: Україні не слід боятися. «Крим і Донбас повинні бути повернуті до України. Розраховуйте на те, що маєте друзів в США. Будьте впевнені і не бійтеся», - ці слова потужно нас підтримали і додали впевненості, що ми зуміємо переконати й європейські країни, які вже замислюються над зняттям санкцій з Росії, підтримати нас у нашій боротьбі.

На фото: з референтом у справах України Державного департаменту США Кетрін Крофт Catherine Croft

1


КОМЕНТАРІ (1)

Нарешті здихались того (видалено адміном) , бо ще організує в америці повстання індейського народу,як намагається це робити на Буковині, правда в індейців немає жижияна,що створює певні труднощі в організації. Іон, гай давай напой,бо ми вже скучили за твоєю (видалено адміном) , та й (видалено адміном)  не знає куди податись

avatar

чингачгук

07 лютого 2016 11:37