Осквернення погруддя Міхая Емінеску в Глибоці Гайничеру назвав спробою роздмухування міжнаціональних конфліктів

Осквернення погруддя Міхая Емінеску в Глибоці Гайничеру назвав спробою роздмухування міжнаціональних конфліктів

14.06.2013, 21:48

Заява голови обласної ради Михайла Гайничеру щодо осквернення погруддя Міхая Емінеску в Глибоці  

Ганебний акт вандалізму у селищі Глибока, який є оскверненням національного символу та спробою роздмухування міжнаціональних конфліктів, не може викликати інші почуття, крім обурення та категоричного осуду зі сторони всіх свідомих громадян, мешканців Буковинського краю, незалежно від їх національності та громадянської позиції.

Як голова обласної ради я рішуче засуджую ці варварські дії та всі подібні прояви неповаги до народу, чия історія та культура є невід’ємною складовою історії нашого краю. Буковинська земля здавна славиться толерантністю та терпимістю її жителів. Представники різних націй і віросповідань споконвіку живуть тут у мирі та злагоді, зберігаючи шанобливе ставлення до культури, ментальності та цінностей один одного. Впевнений, що цей варварський вчинок отримає широкий громадський осуд і не позначиться на дружніх стосунках між українським та румунським народами, а також на євроінтеграційних прагненнях України.

Переконаний, що правоохоронні органи здійснять всі передбачені чинним законодавством заходи для виявлення зловмисників, і це буде зроблено якнайшвидше. Про це повідомляє прес-служба Чернівецької обласної ради.

1


КОМЕНТАРІ (3)

Блін, та хто роздмухує, вони ж й роздмухують. Одні істерична заява за іншою. Спокійніше, хлопці. Якби спаплюжили щось українське вони б так не репетували.

avatar

цікавий

14 червня 2013 15:53

окирцікаво, від чого вони цим вандалізмом хочуть відвернути нашу увагу? Треба подумати. Видно хочуть щось вкрасти і треба, щоб всі дивилися в інший бік. Там якийсь тендер у Сокирянах мав бути на 60 млн. Може це відволікаючий маневр?

avatar

перехожий

14 червня 2013 15:54

Гайнічеру таки тупий мудак. І це не роздмухвання. Ці недоумки кругом фашистів шукають. А потім виявиться, що це якийсь пяний антифашист "випадково" вкрав.

От що тоді говоритимуть ці два ублюдочних керівника?

avatar

Семен

14 червня 2013 16:25