Осачук показав, як в обласному лабораторному центрі у Чернівцях роблять тести на коронавірус

Осачук показав, як в обласному лабораторному центрі у Чернівцях роблять тести на коронавірус

24.03.2020, 18:07

Голова Чернівецької ОДА Сергій Осачук разом зі своєю заступницею Наталією Гусак завітали до лабораторії, щоб подякувати співробітникам, які без вихідних працюють!

- Найбільша увага сьогодні прикута до динаміки поширення коронавірусу в Україні, але насправді цікавить не слово динаміка, а здоров’я людей і намагання зробити так, щоб якомога менше людей постраждало від хвороби. Встановлення факту інфікування відбувається у вірусологічній лабораторії Чернівецького обласного лабораторного центру, - пояснив Сергій Осачук. - Принагідно, для всіх зробили кілька фотофіксацій, щоб показати, як усе відбувається – від доправлення зразків і до результатів. Спочатку зразки групуються, збираються до кількості 50, а потім починається кількаетапний процес, що триває до 9 годин. Відволікатися і відпочивати в цей час персонал та фахівці не можуть. Подякуємо цим мужнім жінкам!

Світлина від Сергій Осачук.

Світлина від Сергій Осачук.

Нагадаємо, у Чернівецьку область надійшла частина медичного вантажу, який прибув в Україну з Китаю. Про це повідомляють у Чернівецькій ОДА. 

"Сьогодні наша область отримала частину медичного вантажу, який привезли з Китаю в Україну. Нам доставили необхідне оснащення для лабораторного центру – експрес-тести та ПЛР-тести на виявлення коронавірусу", - йдеться у повідомленні.  

1