Осачук ініціював нараду щодо можливості приєднання Мамалигівської територіальної громади до Чернівецького району

Осачук ініціював нараду щодо можливості приєднання Мамалигівської територіальної громади до Чернівецького району

17.02.2021, 18:14

З ініціативи голови Чернівецької ОДА Сергія Осачука, у тісній взаємодії з Народним депутатом України Георгієм Мазурашу, відбулася консультативна нарада щодо можливості приєднання Мамалигівської територіальної громади до Чернівецького району.

У нараді також взяли участь голова підкомітету з питань адміністративно-територіального устрою Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Віталій Безгін та заступник голови Мамалигівської ТГ Володимир Антончук.

Так, жителі вважають, що їхня громада має належати до Чернівецького, а не до Дністровського району. Серед основних аргументів – віддаленість від нового адміністративного центру.

Віталій Безгін, зокрема, пояснив, що коригування чинного адміністративного устрою стане можливим тільки після того, як Верховна Рада ухвалить відповідний законопроєкт. Наразі його вже зареєстровано у парламенті, розглянути документ депутати повинні цього року.

Сергій Осачук подякував голові підкомітету з питань адміністративно-територіального устрою за детальні роз’яснення та надію, яку він дав громадам Буковини. Він також запевнив Володимира Антончука, що проблеми Мамалигівської громади не залишаться поза увагою крайової влади, незалежно від того, до якого району вона належатиме.

1