Осачук готовий не тільки задіяти свої німецькі контакти, але й особисто латати прорив на водогоні, щоб забезпечити чернівчан водою

Осачук готовий не тільки задіяти свої німецькі контакти, але й особисто латати прорив на водогоні, щоб забезпечити чернівчан водою

22.07.2020, 15:40

Голова Чернівецької ОДА Сергій Осачук не робить різниці між жодним населеним пунктом і областю і готовий в комплексі вирішувати проблеми усіх, - пише www.buknews.com.ua.

Про це він заявив сьогодні на брифінгу, відповідаючи на питання BukNews про те, чи звертались до нього  представники чернівецької влади з проханням задіяти його німецькі контакти і допомогти вирішити питання фінансування реконструкції частини чернівецького водогону за кошти німецького банку.

- Для мене немає різниці, у якому поселенні живуть люди. Моє завдання, як керівника усієї області, це дбати про якість життя всіх мешканців краю, - сказав Сергій Осачук. - Якість послуг, які отримують люди, не повинна відрізнятися залежно від того, де вони живуть. Це той європейський стандарт, який є для мене дороговказом у моїй діяльності.

- Офіційно за допомогою у вирішенні конкретно цього питання до мене ще ніхто не звертався. Проте й без таких звернень я чимало сил докладаю для вирішення нагальних проблем міста і області. Мені приємно відзначити, що кілька минулих місяців ми у тісному контакті з німецькими, австрійськими, польськими, латвійськими, румунськими керівниками регіонів. Ми постійно контактуємо, вони надсилають листи, запитують, чим можуть допомогти. Тому цю європейську взаємовиручку я відчуваю на практиці. Великі об'єми гуманітарної допомоги надходять, в тому числі з Німеччини, не тільки медичного призначення, але й для освітньої сфери і людей з особливими потребами. За що ми вдячні нашим європейським партнерам.

- Щодо водогону, то я готовий не тільки залучити допомогу європейських партнерів, але й сам піти ремонтувати водогін, тільки щоб у чернівчан були якісна вода і добрі труби. 

Уточнення газети "Час", чи означає така увага до потреб городян, початок виборчої кампанії голови Чернівецької ОДА, Сергій Осачук заперечив, що тут існує якийсь зв'язок: 

- Так не можна вважати. Це означає тільки те, що я, як голова Чернівецької ОДА, однаковим чином турбуюся і пілкуюся про нагальні потреби усіх без винятку мешканців області. У своїй роботі я не роблю різниці, чи це Чернівці, чи Хотин. Я дуже вболіваю за те, щоб у Хотина все вийшло! - сказав Сергій Осачук.

Нагадаємо, секретар Чернівецької міської ради Василь Продан розповів, з яких причин доводиться постійно ремонтувати трубу на водогоні.

«Там труба наземна, вона коштує 30 мільйонів гривень. Міський голова звертався до німців з GIZ, щоб нам дозволили виокремити ці роботи та провести їх без тендеру. Буду також звертатись до губернатора, враховуючи його зв’язки в німецькомовному світі. Щоб нам допомогли замінити цю трубу», - цитує  https://acc.cv.ua/  слова Василя Продана.

За його словами, у 70-х роках, коли її встановлювали, просто переплутали діаметр труби. Через це вона постійно «рветься». Тоншу трубу використали для мереж, а більш товсту порізали на опори для мосту. Відтак, через помилку 50-річної давнини маємо дуже тонку трубу, яка «рветься» кожного разу, коли збільшують напір.

1