Орендаря «Української книги», який уникає повідомлень про перевірку приміщення, шукатиме поліція

Орендаря «Української книги», який уникає повідомлень про перевірку приміщення, шукатиме поліція

21.10.2019, 13:30

Державна архітектурно-будівельна інспекція у Чернівецькій області звертатиметься до правоохоронних органів, щоби вони розшукали орендаря книгарні "Українська книга", з якої раніше вивезли історичну цеглу.

Про це кореспонденту molbuk.uа повідомила головний інспектор будівельного нагляду ДАБІ у Чернівецькій області Оксана Кушнір.

Сьогодні, 11 жовтня, ДАБІ у Чернівецькій області мала намір здійснити позапланову перевірку у приміщенні “Української книги”. Але представникам ДАБІ та міської ради потрапити до приміщення не вдалося. Адже не було ні орендаря, ні представника орендаря.

“Мета перевірки — обстежити об’єкт містобудування, які роботи тут розпочаті”, - зазначила Оксана Кушнір.

Знищення «Української книги»: орендаря в Чернівцях шукатиме поліція

У ДАБІ зазначають, що орендар офіційно не отримав повідомлення про перевірку. Але це не тому що їх не надсилають, а через те, що орендар користується "шпаринами" у законодавстві, щоби їх не отримати.

“Орендар повинен особисто отримати повідомлення про перевірку. Якщо ми чітко не дотримаємося законодавства, це орендар зможе використати на свою користь у судді. На черговій комісії був юрист громадської організації. Але він зазначив, що не представник орендаря і не має права брати повідомлення про позапланову перевірку”, - пояснює Оксана Кушнір.

Крім того, у дверях “Української книги” два повідомлення про перевірку, які вже тут давно залишені.

Знищення «Української книги»: орендаря в Чернівцях шукатиме поліція

Через неможливість потрапити у приміщення чиновники будуть звертатися до правоохоронців.

“Сьогодні надішлимо листа до головного управління Нацполіції у Чернівецькій області. Будемо звертатися у правоохоронні органи, щоби вони посприяли у здійсненні наших повноважень. Поліція має особисто привести до приміщення орендаря або його представника”, - зазначила Оксана Кушнір.

Джерело: https://molbuk.ua

1