Опубліковано відео моменту атаки терористів в Ніцці

Опубліковано відео моменту атаки терористів в Ніцці

15.07.2016, 11:46

Вантажівка безперешкодно проїхала до місця скупчення людей на Англійській набережній в Ніцці.

В інтернеті з'явилося відео безпосередній атаки вантажівки терористів на натовп людей на святі у французькому місті Ніцца.

https://twitter.com/DailySabah/status/753732288815501312/video/1

На записи, ймовірно зробленому очевидцем з вікна будинку, розташованого поруч з місцем трагедії, видно, як величезна вантажівка, перш ніж врізатися у натовп, безперешкодно проїхала через усю вулицю.

Хотя видео теракта в Ницце и не очень качественное, по нему можно понять, что собравшиеся отдохнуть люди не чувствовали угрозы и были застигнуты террористом врасплох.

У вантажівці терористів, які вчинили атаку в Ніцці, знайдені документи водія, ліквідованого поліцейськими.

Документи свідчать про участь у теракті 31-річного жителя Ніцци. Він виходець з Тунісу, у нього подвійне громадянство (крім туніського ще французьке), повідомило Agence France-Presse.

Увечері 14 липня, невідомі на вантажівці врізалися в людей, які милувалися салютом, так як в місті відзначали національне свято – День взяття Бастилії.

25-тонна машина без номерів на високій швидкості проїхала через натовп кілька сотень метрів.

Потім терористи відкрили вогонь по людях. Водій, за даними правоохоронців, був застрелений. У місті після теракту, як повідомили численні свідки, "виникла сильна паніка". Є неофіційні відомості від поліцейських, що в ході теракту загинули цілі сім'ї".

Відразу після того, як вантажівка в'їхала в натовп, стали з'являтися повідомлення про захоплення заручників в готелях і ресторані в Ніцці, які не знайшли підтвердження.

Кількість жертв терористичної атаки в Ніцці (Франція), яка сталася увечері 14 липня, зросла до 80.

Відомо, що як мінімум 18 людей знаходяться у реанімації, повідомив з посиланням на главу МВС Франції Бернара Казнева телеканал BFM-NV.

Раніше заявлялося про 73 жертви трагедії.

Президент Франції Франсуа Олланд у своєму зверненні до громадян країни підтвердив загибель 77 осіб, зазначивши, що серед них багато дітей.

Як повідомляє SITE Intelligence Group, що спеціалізується на моніторингу сайтів ісламістських терористичних організацій і акаунтів їхніх прихильників в соціальних мережах, джихадисти, що підтримують ІДІЛ, пишуть схвальні коментарі про те, що трапилося в Ніцці. Сплеск активності і погроз щодо Франції спостерігається і на сайтах прихильників "Ісламської держави".

Офіційно організація поки не взяла на себе відповідальності за те, що трапилося.

Втім, як пише the guardian, початкові відомості свідчать про можливу атаку джихадистів, які у свої пропаганді уже закликали саме до подібного способу теракту.

 Террористическая группировка "Исламское государство" (ИГ) взяла на себя ответственность за теракт в Нице. Об этом сообщает газета The Daily Mail.

 "По неподтвержденным данным во французских СМИ, "Исламское государство" взяло на себя ответственность за нападение", - говорится в сообщении.

Президент Украины Петр Порошенко выразил соболезнования семьям погибших в связи с терактом в Ницце. Об этом глава государства написал в своем Twitter.

"Ужасный теракт в Ницце. Шокирован. Вместе со всем украинским народом выражаю соболезнования семьям погибших во Франции", - написал президент.

МИД Украины проверяет наличие пострадавших украинских граждан в результате теракта в Ницце (Франция). Об этом рассказала спикер Министерства иностранных дел Украины Марьяна Беца, передает корреспондент РБК-Украина.

 "Сейчас проверяется информация о наличии или отсутствии пострадавших граждан Украины в результате страшного террористического акта, произошедшего в городе Ницца", - сообщила Беца.

 Она добавила, что открыта горячая линия посольства Украины во Франции для ускорения установления информации.

 "Более подробная информация будет позже", - сказала она.

 Більше читайте тут: http://dt.ua/ та "Українська правда"

1