Опозиція вимагає вивести Маніліча зі складу виконкому міськради, бо він 'грабує громаду' (+відео)

Опозиція вимагає вивести Маніліча зі складу виконкому міськради, бо він "грабує громаду" (+відео)

26.09.2013, 19:19

Народний депутат України Максим Бурбак звернувся до Чернівецької міської ради із закликом захистити майно чернівецької громади. І навіть запропонував допомогу у відстоюванні інтересів міста. Бо тут наноситься шкода територіальні громаді – забирається її майно. Тут немає політики, тут лишається громада.  Колегам-депутатам Бурбак запропонував створити комісію,  тримати це питання на контролі,  зробити висновки з цієї ситуації.

Народний депутат також підтримав пропозицію депутата міської ради Олексія Каспрука вивести зі складу виконкому людину, яка хоче позбавити чернівчан власності. Йдеться про заступника голови Чернівецької  обласної ради Валентина Маніліча, якого вважають ідеологом процесу передачі майна громади з міської в обласну комунальну власність. Хоча він мав би працювати на захист інтересів міста, натомість чинить з точністю до навпаки. «Не може людина, яка грабує громаду бути членом виконкому», - заявив Максим Бурбак.

Головуючий на сесії Віталій Михайлішин фактично підтвердив, що якісь заміри на об’єктах міської комунальної власності проводилися. Проте офіційних зверень  до міста з відповідними пропозиціями  - передати майно області – ніхто не звертався, - сказав Віталій Михайлішин. - Але коли були перші спроби з якимись перемірами.  то ми одразу звернулися до прокуратури.  тут ми будемо разом діяти, хоча ніяких дій ще не було, але ми вже звернулися. 

 Аналогічну позицію, як було зрозуміло з вигуків з місця, поділяють деякі депутати.

Щодо виведення Маніліча зі складу виконкому Михайлішин відповів:

- Ви ж тільки подали проект. Ми винесемо на наступну сесію проект рішення. 

1