Опозиція в облраді хоче підтримати євроінтеграцію, а регіонали — Президента

Опозиція в облраді хоче підтримати євроінтеграцію, а регіонали — Президента

26.11.2013, 22:02

Відбулось засідання погоджувальної ради керівників фракцій Чернівецької обласної ради, яке провів голова обласної ради Михайло Гайничеру. На засіданні обговорювався проект звернення уповноваженого представника фракції Партії Регіонів в обласній раді Георгія Галиця, а також проект опозиційних фракцій, повідомляє прес-служба обласної ради.

Після тривалих дискусій учасники засідання не дійшли згоди стосовно спільного тексту звернення щодо підписання Україною Угоди про асоціацію з ЄС. З метою погодження дати проведення сесії Михайло Гайничеру запропонував повернутись до обговорення на погоджувальній раді 27 листопада.

- На вимогу 35 депутатів обласної ради (звернення підписане кожним) було зареєстровано 25.11.2013 р. в обласній раді, - розповів керівник фракції "Фронту змін" в облраді Ярослав Курко. - Проект звернення із трьох вимог був підписаний керівниками 5 фракцій і безпартійним депутатом Мельником Р. Натомість Георгій Галиць, запропонував свій (регіонівський) проект рішення сесії, хоч депутати-регіонали позачергової сесії не бажають, а в ультимативній формі вимагають під нашими підписами свій проект звернення. Інакше, як маразмом назвати не можна. Від нас вимагають, щоб ми підписали їх проект рішення - і сесія скликана. Вищий ступінь політичного лицемірства і блюзнірства.

Регіонали і опозиція пропонують два різні проекти звернення. Зокрема суть звернення регіоналів — у підтримці президента Віктора Януковича.

Джерело: molbuk.ua

Щодо небезпеки зриву проведення позачергової сесії Чернівецької облради. 35 депутатів поставили свої підписи під ідеєю проведення сесії у найкоротші терміни, п'ять фракцій із шести в обласній раді просять просту річ - Президента підписати Асоціацію за будь-яких умов у Вільнюсі! Цей текст звернення писали пів дня (що оприлюднений у понеділок увечері та підписаний мною), інші є занадто беземоційними, немає чітко сформульованої позиції щодо ситуації, яка склалася у країні, - прокоментував ситуацію  учасник погоджувальної ради в кабінеті голови депутат обласної ради Михайло Павлюк. - Я вважаю, що наш проект рішення, оприлюднений ЗМІ треба захищати, він конструктивний, прості речі - Президенту підписати Угоду, кабміну скасувати своє розпорядження, парламенту ухвалити необхідні для євроінтеграції закони!!!! Немає консенсусу, розпорядження поки не підписано. Серед моїх пропозицій - фракціям скликати сесію із будь-яким проектом звернення, а більшість буде й проголосує уже на самій сесії. Погодити депутатами такий текст розпорядження про скликання сесії, де вказати "задля збереження громадського порядку, виправлення суспільної ситуації та захисту здоров'я та безпеки громадян", що дозволяє чинне законодавство про доступ до публічної інформації. І основне - зробити це завтра. Це останній день для компромісу щодо цього питання. А далі збори депутатів, готовий прийти на будь-які зібрання, комісії, колегії т.д. Позицію молоді, євроналаштованих громадян буду захищати і далі.

Проект звернення від опозиції:

1