Опозиція вимагає, щоб Чернівецька обласна рада бодай з третьої спроби таки відправила у відставку Януковича, Азарова і покарала Захарченка (оновлено)

Опозиція вимагає, щоб Чернівецька обласна рада бодай з третьої спроби таки відправила у відставку Януковича, Азарова і покарала Захарченка (оновлено)

21.01.2014, 20:49

Опозиція у Чернівецькій обласній раді на позачергову сесію прийде, участь в обговоренні бюджету на 2014 рік братиме, але за ухвалення бюджету голосувати не буде. Про це molbuk.ua розповів голова фракції "Фронту змін" Ярослав Курко.

- На засіданні фракцій було ухвалено рішення не підтримувати бюджет, як незаконний і такий, що права і соціальні гарантії громадян, - пояснив Ярослав Курко. - Але в обговоренні участь візьмемо.

Відповідно до регламенту і законів України опозиція пропонує  включити до порядку денного позачергової сесії Чернівецької обласної ради, яка відбудеться в п'ятницю, 24 січня, питання про відставку Януковича, Азарова і покарання Захарченка. Хоча у тому формулюванні вони вже втратили актуальність, однак обговорення має показати позицію депутатів і ради.

- Це доповнення до порядку денного позачергової сесії з трьох питань, які не були розглянуті на позачерговій сесії обласної ради, запланованій на 3 грудня 2013 року і зірваній депутатами від Партії регіонів. Ці ж питання провладна бльшість відмовилась поставити на голосування на сесії 23 грудня 2013 року з надуманих підстав. Надіюся, що бодай 24 січня її не зірвуть в черговий раз, а питання включать до розгляду, - пркоментував документ голова фракції "Фронт Змін" в обласній  раді Ярослав Курко.

- Саме зараз твориться історія і саме зараз є можливість дійти до консенсусу поки ще мирним шляхом. Ми (опозиційні депутати – ред.) радилися між собою, що кожен може зробити для підтримки цього шансу. Спільно з чотирма фракціями ми написали листа, з тим аби на позачерговій обласній сесії, в обов’язковому порядку, розглянули ті питання, які ми пропонуємо ще з грудня. Все зареєстровано у встановленому порядку в апараті обласної ради. Вони є на сайті, - розповідає ще один депутат обларди М.Павлюк, слова якого цитує  сайт chv.tv.

Також Я.Курко повідомив, що питання про оцінку законів, ухвалених 16.01 до порядку денного включити не можна з формальних причин без попередньої реєстрації.

Частково використано матеріали molbuk.ua 

1