Опозиція на Буковині об'єдналась для координації своїх зусиль (додано фотокопію Угоди)

Опозиція на Буковині об'єдналась для координації своїх зусиль (додано фотокопію Угоди)

14.03.2012, 17:52

Голови Чернівецьких обласних організацій політичних партій, що входять до Комітету опору диктатурі у Чернівецькій області, в тому числі УДАР, "Свобода",  і навіть "Наша Україна" (за останню підписався М.Павлюк), підписали Угоду про спільні дії об’єднаної опозиції на Буковині. Це перша така Угода, підписана на регіональнмоу рівні в Україні. 

Вона підписана, виходячи із Угоди про спільні дії об’єднаної опозиції, підписаної у місті Києві 22 січня 2012 року, маючи на меті практичну реалізацію задекларованих засад, проголошують про координацію дій для досягнення цілей, серед яких: повернення країни на демократичний шлях розвитку та забезпечення умов для добробуту та можливостей самореалізації кожної людини; повноцінне забезпечення європейських стандартів свобод та прав громадян; припинення політичних репресій і негайне  звільнення Юлії Тимошенко, Юрія Луценка та інших політичних в’язнів; забезпечення їм права на участь у політичному житті країни, а саме на участь у парламентських виборах 2012 р.; захист конституційного права громадян України на формування органів влади. Отже, на вільні та чесні вибори; боротьба з антинародним режимом Януковича та його представниками на місцях і відновлення справжнього народовладдя.

            Для виконання  Угоди підписанти спільно взяли на себе зобов’язання: всіма можливими способами захищати свободу та права жителів Чернівецької області; відстоювати принципи демократії та верховенства права; не допускати реалізації нищівних для українського народу «реформ»; узгоджувати позицію і спільні політичні принципи, підходи та дії на всіх рівнях місцевих рад Чернівецької області; координувати дії, спрямовані на підготовку та  проведення чесних та прозорих виборів та недопущення фальсифікацій голосування і спотворення волевиявлення громади.

            «Ми наголошуємо, що єдиним опонентом для об’єднаної опозиції є чинний режим і ті політичні сили, які його уособлюють, - йдеться в Угоді. - Тому ми відмовляємося від публічної взаємної критики та декларуємо принцип взаємоповаги і взаємного непоборювання між опозиційними політичними силами».

            Підписанти закликали «всіх, хто здатний протистояти режиму Януковича», підтримати їхню ініціативу та діяти спільно - з метою консолідації демократичних сил і уникнення розпорошення голосів виборців. «Тільки разом ми зможемо досягти спільної мети, побороти диктатуру та побудувати справедливу та заможну країну», - наголошується в підписаній Угоді.



КОМЕНТАРІ (11)

І навіть Свобода. Та Свобода запрпонувала підписати цю угоду.

avatar

Іван Трач

14 березня 2012 15:07

Таки навіть, бо в Житомирі Тягнибок говорив зовсім інше. І коли там були довибори, то саме Свобода не підтримала єдиного кандидата від опозиції. А на противагу об'єднаному від Батьківщини і Фронту змін висунула ще й свого. І він, як і кандидат від влади, успішно тому об'єднаному кандидату програв. Так що таки, навіть...

avatar

Ой, вей...

14 березня 2012 15:31

Михайлику, так тримати! Прлізь ти спочатку в опозицію, а потім й мене, сараку, перетягнеш! Ми з татом не забудем ;)

avatar

С.Добржанський

14 березня 2012 15:50

Є така дитяча гра – "Поламаний телефон". Коли на "вході" говорять одне, а через кілька вух виходить зовсім інше.

Коли це дитяча гра, то це весело.

Біда, коли політична журналістика, яка покликана об'єктивно висвітлювати факти, стає "поламаним телефоном".

Достатньо переплутати одне слово чи навіть розділовий знак (як у відомій ще зі школи фразі "Стратити не можна помилувати") – і вислів політика набуває кардинально протилежного змісту.

Не хочеться вірити, що деякі журналісти влаштовують такий "поламаний телефон" навмисно.

Тому дуже прошу вас, шановні "акули пера", будьте уважніші і об'єктивніші! Зрештою, завжди можна уточнити. Адже ваші повідомлення читають і потім роблять висновки мільйони громадян.

Отож учора, після хорошої тригодинної зустрічі з громадою в Житомирі, зі здивуванням читаю на УНІАН повідомлення під заголовком "Тягнибок закликав опозицію забути про об'єднання" http://www.unian.net/ukr/news/489814-tyagnibok-zaklikav-opozitsiyu-zabuti-pro-obednannya.html.

Відтак це повідомлення під розмаїтими заголовками та наголосами розійшлося у стрічках новин інших ЗМІ. В тому числі – на УП http://www.pravda.com.ua/news/2012/03/4/6960002/

Власкор УНІАН, зокрема, повідомляє:

"Лідер ВО "Свобода" Олег ТЯГНИБОК закликав опозицію забути про об'єднання, а натомість вести розмову про вироблення спільної політичної платформи перед наступними виборами до парламенту".

Насправді жодних закликів, тим більше до опозиції, взагалі не було. Це була щира, камерна розмова з громадськістю, яка прийшла на зустріч. І звертався до конкретних людей, які ставили запитання.

І йшлося зовсім не про те, щоби забути про об'єднання в принципі, (як можна зробити висновок з повідомлення). А про те, що треба забути про безплідну демагогію на тему об'єднання, яке нібито саме по собі є панацеєю від усіх бід.

Оскільки, навіть об'єднавши усі без винятку сили, які називають себе опозиційними, без чіткої спільної мети, без єдиного плану дій ми нічого не досягнемо. Ми отримаємо те, чим закінчили усі попередні штучні передвиборчі об'єднання.

Зрозуміло, що єднання саме по собі не може бути самоціллю. А лише – дієвим інструментом досягнення актуальної мети: повалення режиму Януковича та ліквідації катастрофічних наслідків його діяльності.

Далі в повідомленні УНІАН читаємо:

""Я переконаний, що об'єднання усіх опозиційних сил на наступних парламентських виборах є неможливим", – зазначив О. ТЯГНИБОК. За його словами, історія української політики довела, що такі об'єднання опозиції є нетривалими і малопродуктивними... На думку політика, українській опозиції слід не об'єднуватися, а виробити спільну політичну платформу і на її основі "за умови відсутності потенційних зрадників" перемагати на цьогорічних парламентських виборах".

Насправді чоловік запитав, чи можуть різні політичні сили об'єднатися, забувши про свої політичні переконання.

Я відповів, що об'єднання усіх політичних сил без спільної політичної платформи є неможливим. Зрозуміло, що йшлося не про неможливість об'єднання в принципі, а про неможливість об'єднання без спільної політичної платформи.

Адже ми дійсно не раз були свідками популістсько-механічних "об'єднань" і "блоків" під вибори, які відразу після виборів перетворювалися в кращому разі у "лебедя, рака і щуку ". А то й у "тераріум" внутрішніх конфліктів. Саме такі об'єднання закономірно ставали "нетривалими і малопродуктивними". Перед усім – через відсутність будь-якої спільної політичної платформи та єдиного плану дій.

Далі в тему об'єднання з якогось дива вклинюють фразу взагалі з іншої опери:

""Якщо хочете кидатися на танк, зробіть це мудро, зробіть це з патріотичною силою", – порадив лідер свободівців".

Насправді ця фраза стосувалася зовсім іншої теми. Це була відповідь на абсолютно інше запитання. Юнак поцікавився долею затриманих міліцією молодих патріотів з Херсона, які розклеювали по місту листівки проти Януковича.

Я відповів, що з мотивацією їхнього вчинку безперечно солідарний. Проте, якщо наша мета – повалення режиму Януковича, а не ув'язнення патріотичної молоді, протестну діяльність слід провадити мудро, організовано та ефективно. І краще – не самодіяльно, а разом із досвідченою в таких речах політичною патріотичною силою. Яка принаймні здатна забезпечити захист своїм активістам, в тому числі – політичний і юридичний.

Але до чого тут тема об'єднання?

Отже, як стає зрозумілим з наведеного вище, заголовок повідомлення "Тягнибок закликав опозицію забути про об'єднання" і зміст того, про що йшлося в Житомирі, є різним.

Бо коли я хочу закликати до чогось опозицію, то закликаю опозицію. Наприклад, на засіданні Комітету опору диктатурі або у відкритому зверненні. Жоден із речників "Свободи" ніколи не дозволяв собі робити якісь заклики до партнерів поза очі.

P.S. Цей допис не має на меті паплюжити роботу журналіста. Просто – наочний приклад дії "поламаного телефону" в інформаційному просторі.

Висновок: перевіряти і уточнювати суспільно важливу інформацію – ніколи не зайве. А от робити поспішні висновки, особливо із заголовків чи вирваних з контексту фраз, – зазвичай шкідливо.
Олег Тягнибок

avatar

Олег Тягнибок: "Поламаний телефон"

14 березня 2012 19:38

А-а-а, Іон Мунтяну знову "пьєршій" свою карлючку поставив, аркушик швиденько відсканував і Турчинову на електроночку скинув. "Ай-да Іон, ай-да маладец!" - бачили, як хлоп сраку рве, аби стати тим самим "найсильнішим" кандидатом по румуномовному округу!

avatar

Петрик

15 березня 2012 11:49

Іван Мунтян своїми конкретними  діями  заслуговує на великий пошанівок , що і має серед буковинців,  і достойний бути кандидатом і стане депутатом. А ти сарачітко, Петрику, дійсно хлоп і тобі мізки порвало, бо певно сам сракою думаєш коли пишеш такі  дурниці. Надворі весна, вийде пролюфтуйся може і добавиться тобі в голові)))))

avatar

До Петрика сарачітка

15 березня 2012 13:07

А й справді рейтинг Мунтяна росте, а від цього , як видно, в декого кишки перевертаються з заздрощів і злості.

avatar

Пересічний

15 березня 2012 16:37

Ну якщо живіт і рейтинг то одне й те саме, то таки точно росте! :) А взагалі-то, Мунтяну тільки й світить, що по румуно-молдованомовних округах висуватись - на фнших він просто не зможе свою думку українською мовою донести до потенційних виборців! Мамалига в голові не позволяє, але нічьо - в нього є два "три вірних коня", а чи кінь та дві кобили, які йому всі його ідеї із нечленороздыльного суржика перекладають украънською. :)

avatar

Василина

15 березня 2012 16:45

Зможе ,Василинко, ще й як зможе, бо Мунтяна і на  румунській і на молдавській і на суржиковій українській розуміють і поважають його за порядність. А вас, ригоналів всіх,  шлях трафляє зі злості. Угомоніться....

avatar

Василиночці

15 березня 2012 19:28

Адидасик, Ванюша, дорогой!!! Возвращася на Букинфо, боьше обижать не будем, без тебя скучно (

avatar

Хряк

15 березня 2012 23:05

на букінфо не без адідасіка скучно, там з вами скучно... через хряка, сєву і де двох ботів з ода сірожині рейтинги падають

avatar

не адідасік

16 березня 2012 12:09