Онуфрик організував зустріч у Верховній Раді для активістів БПП-Солідарність із Заставнівського та Вижницького районів

Онуфрик організував зустріч у Верховній Раді для активістів БПП-Солідарність із Заставнівського та Вижницького районів

24.09.2016, 21:47

Делегація Заставнівського та Вижницького району за сприянням народного депутата Богдана Онуфрика завітали у  Верховну Раду на зустріч із керівником фракції БПП "Солідарність" Ігором Гринівим,  керівником Секретаріату Максимом Саврасовим та народними депутатами.

Про це BukNews повідомили у Секретаріаті Чернівецької територіальної організації партії "БПП "СОЛІДАРНІСТЬ".

Обговорили  питання по якості та вартості адміністративних послуг, по дозвільній системі, по медичному забезпеченню та освіті, також щодо виділення земельних ділянок учасника АТО та можливості грошової компенсації з державного бюджету , в тих населених пунктах , де не має земельних запасів.  Найважливіше було питання по фінансуванню соціально- економічного розвитку та капітального будівництва в Заставнівському та Вижницькому  районах.

Депутати розповіли про необхідність децентралізації місцевого самоврядування. Об'єднана територіальна громада  - це можливість вийти на прямі міжбюджетні відносини з державним бюджетом , завдяки змінам до податкового та бюджетного законодавстрва у контексті децентралізації надходження власних доходів значно зростуть.В державному бюджеті передбачена субвенція на формування інфраструктури об'єднаних територіальних громад.

 Також делегати відвідали м.Буча Київської області,  для вивчення досвіду впровадження реформи місцевого самоврядування,  ознайомилися з роботою ЦНАПу. Мер міста Анатолій Федорук не лише розповів про роботу Центру, а й продемонстрував процедуру надання послуг. Делегатів цікавили питання впровадження децентралізації  органів місцевого самоврядування, формування майбутнього бюджету, розвиток інфраструктури. 

1