Онкодиспансер прагне відмовитися від благодійних внесків. Просить допомоги в облради

Онкодиспансер прагне відмовитися від благодійних внесків. Просить допомоги в облради

19.05.2016, 21:12

Чернівецький онкодиспансер просить допомоги: лікарні потрібні кошти на хіміотерапію, перезарядку апарату для дистанційної гама-терапії, реагенти для лабораторії та плівки для рентгенологічних досліджень.

Відповідне звернення про додаткове виділення коштів з обласного бюджету адміністрація медичної установи спрямувала до Комісії з питань медицини, соцзахисту та АТО і Департаменту охорони здоров`я Чернівецької облдержадміністрації.

- Променеву терапію ми виконуємо на апараті дистанційної гама-терапії, в якому є іонізуюче джерело «Кобальт-60». Аби прилад працював, перезаряджати його потрібно один раз на 5-5,5 років. Восени саме час перезарядки. Вартість процедури – близько п`яти мільйонів гривень. Раніше з бюджету було виділено 1 млн. 400 тис. гривень, тож нам не вистачає ще близько 3,5 млн. Дуже важливо, щоби не зупинилася ця процедура, адже переривати курс лікування онкохворих не можна, - розповідає Інформаційному агенству АСС Ілля Тащук, т.в.о. головного лікаря онкодиспансеру. Серйозною є проблема із забезпечення хворих хіміопрепаратами. Чернівецький онкодиспансер уже 16 місяців їх не отримував. 460 тисяч гривень на придбання цих ліків було виділено з обласного бюджету. Проте для того, аби онкохворі більш-менш були забезпечені бодай хімією «першої лінії», необхідно ще 1,5 млн.грн.

- У зверненні ми також попросили депутатів виділити 200 тис. грн. на реактиви для лабораторії та 300 тис. грн. – на рентген-плівки і реагенти, що забезпечують виконання рентгенологічних досліджень і мамографії, - продовжує Ілля Вікторович. – Якщо ми отримаємо таке додаткове фінансування, то відпаде гостра потреба у благодійних внесках.

Сьогодні члени медичної комісії та Департамент охорони здоров`я підтримали звернення від адміністрації онкодиспансеру та рекомендували винести його на розгляд сесії обласної ради.

Источник: http://acc.cv.ua/chernivtsi/11009-onkodispanser-pragne-vidmovitisya-vid-blagodijnikh-vneskiv-prosit-dopomogi-v-oblradi. Сайт http://acc.cv.ua/

1