Олійник закликав непарламентську опозицію об’єднатися для подолання 5% бар’єру

Олійник закликав непарламентську опозицію об’єднатися для подолання 5% бар’єру

19.11.2011, 02:08

Прийняття закону про вибори стане стимулом для об’єднання непарламентської опозиції в єдину політичну силу, яка зможе подолати 5% прохідний бар’єр на виборах. Про це заявив народний депутат, лідер партії «Україна Майбутнього» Святослав Олійник, повідомляє прес-служба УМ.

«Україна Майбутнього» своє основне завдання на даний момент вбачає в об’єднанні непарламентських опозиційних партій у єдину політичну силу на основі ідеї свободи та розвитку. Ми починаємо цей процес для консолідованого подолання 5% бар’єру», - сказав він.

На його думку, прийнятий у четвер закон спрямований на консервацію існуючого режиму Партії регіонів та її сателітів.

«Прийняття закону з 5-відсотковим бар’єром і мажоритарними депутатами – прямий шлях до тотального контролю над законодавчою владою за допомогою прокуратури, знищених судів, міліції та криміналітету», - заявив депутат і підкреслив також, що політична сила об’єднаної непарламентської опозиції зможе протистояти змові з консервації влади.

Олійник переконаний, що голосування депутатів від БЮТ і НУНС у Верховній Раді за прийняття в цілому закону про вибори стало капітуляцією парламентської опозиції.

«Очевидність цієї капітуляції полягає в тому, що політичні лідери опозиції продовжують сидіти за ґратами, і лише днем раніше влада не проголосувала за їх звільнення. В таких умовах заяви про перемогу опозиції – це фарс», - заявив Олійник.

Як відомо, у четвер, 17 листопада, Верховна Рада прийняла в цілому закон про вибори. «За» проголосували 366 депутатів. БЮТ дав 62 голоси, НУНС – 36.

Закон передбачає заборону виборчих блоків партій, змішану пропорційно-мажоритарну виборчу систему і 5% прохідний бар’єр.