Олена Лис допомогла чернівецькому підприємству відновити ліцензію на постачання медичного кисню у лікарні

Олена Лис допомогла чернівецькому підприємству відновити ліцензію на постачання медичного кисню у лікарні

27.06.2020, 21:18

"У нас є чернівецьке підприємство, називається "Сектор газу", знаходиться на вулиці Коломийській. Вони колись постачали медичний кисень у лікарні міста та області. Потім вони ліцензію втратили, були якісь конкурентні війни – хтось на когось пожалівся", – розповів мер Чернівців.

Посадовець сказав, що він звернувся до народного депутата від 201 виборчого округу Олени Лис, яка якраз перебувала у Києві.

"Вона сама пішла в міністерство, пришвидшила процес отримання ліцензії. Наше чернівецьке підприємство, яке отримало ліцензію, почало постачати кисень", – сказав мер Чернівців. Бо ж є різниця  – за 10 кілометрів до лікарні, на місці наповнювати балони, чи за 350 кілометрів до лікарні і везти їх зі Львова.

Нагадаємо, щойно Чернівці зіткнулися із епідемією коронавірусу, як медики міста зіткнулися із нестачею медичного кисню, призначеного для пацієнтів із важкими хворобами.

Сесійним рішенням Чернівецької міської ради було виділено 2,5 млн грн. на будівництво кисневої станції, та як виявилось, отримати її лікарня зможе не раніше липня...! На той момент у лікарні Чернівців кисень у балонах подавала тільки одна львівська фірма АТ "Львівський хімічний завод" (керівник Віталій Андрієш).  

За матеріалами https://molbuk.ua/

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернівецька міська лікарня купила двомісячний запас медичного кисню за понад півтора мільйона гривень

"За день використовуємо стільки кисню, стільки не брали за місяць" – директор найбільшої лікарні Буковини, охопленої коронавірусом

Сто сорок балонів кисню за одну добу: власну кисневу станцію опорна чернівецька лікарня для хворих з COVID-19 отримає не раніше липня

1