Олена Калмикова: 'Міській владі легше відстрілювати безпритульних тварин'

Олена Калмикова: "Міській владі легше відстрілювати безпритульних тварин"

05.04.2012, 19:18

Чернівецька "Свобода" оголосила вимогу проведення громадських слухань щодо побудови притулку тварин. Про це повідомляє пресова служба Чернівецької обласної організації Всеукраїнського об'єднання "Свобода". Це відбулося, як повідомила депутат Чернівецької міської ради від Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Олена Калмикова, під час пресової конференції за участі громадських організацій "Захист тварин" та "Не будь байдужим". За інформацією буковинських громадських організацій, які опікуються захистом тварин, нині посадовцями Чернівецької міської ради складено кошторис будівництва в Чернівцях притулку для тварин. Згідно підрахунків владників, будівництво вартуватиме 12 мільйонів гривень.

За словами Олени Калмикової, ця сума є, м'яко кажучи, фантастичною. "За такі гроші можна збудувати палац. Наразі у бюджет міста таких коштів не закладено", – зазначила депутат. Вона припустила, що таким чином міська влада намагається сформувати в громади негативне ставлення до проблем безпритульних тварин, мовляв ці кошти могли б піти на інші справи.

"Міській владі легше відстрілювати безпритульних тварин, ніж ухвалити та виконувати "Програму поводження з тваринами та регулювання чисельності безпритульних тварин у місті Чернівці". До слова, подібні програми успішно діють не лише в європейських країнах, але й в українських містах – Львові, Тернополі, Луцьку, Києві, Хмельницькому", – зазначила Олена Калмикова. За її словами, зведення притулку для тварин у Чернівцях є необхідним, однак вартість такого будівництва повинна бути реалістичною, тоді і кошти знайдуться. Адже лише минулого року на відстріл тварин у Чернівцях було виділено 960 тисяч гривень. Така сума є достатньою для початку будівництва притулку.

"Громада має знати, на що саме витрачаються її кошти. Для цього ми наполягатимемо на проведенні громадських слухань щодо вказаної проблеми", – наголосила депутат. Крім того, на думку Олени Калмикової, необхідно створити постійну депутатську комісію щодо контролю за захистом тварин та будівництвом притулку, звернутися до відповідних структур щодо виділення місту спеціального автомобіля для стерилізації тварин та проводити інформаційні кампанії в засобах масової інформації з метою ширшого ознайомлення громади з проблемами безпритульних тварин.

На прес-конференцію запросили і керівника Чернівецького підприємства "Спецкомунтранс", яке здійснює відстріл тварин у місті, однак той так і не з'явився.