Олексій Коломієць не хоче, щоб його амністували, бо не визнає себе винним (+документи)

Олексій Коломієць не хоче, щоб його амністували, бо не визнає себе винним (+документи)

26.01.2014, 22:53

У суботу 25 січня відбувся суд по справі Олексія Коломійця, якого, нагадуємо, звинувачують у нібито блокуванні міської ради 2 грудня минулого року. Відомо, що попередньо прокурор області Дмитро Павлюк звернувся до суду щодо звільнення обвинуваченого на підставі застосування Закону № 712 –VII від 19.12.2013, що у народі отримав назву «Про амністію».

У залу засідання суду Олексій Коломієць з’явився із народним депутатом Романом Ванзуряком та своїм адвокатом. Вони прийшли, щоб не тільки висловити свою підтримку, а й незадоволення власне самим формулюванням обвинувачення. Як повідомив Олексій Коломієць,  він не погоджується із статтею, за якою його судять і вимагає визнати такі дії політичним тиском.

«Попри те, що у ту ніч я перебував у міській раді, я жодним чином не причетний до блокування міської ради, підбурювання студентів та інших подібних дій. Оскільки жодних протиправних дій я не скоював, і об’єктивних підстав для притягнення мене до кримінальної відповідальності не існує, сам факт притягнення до кримінальної відповідальності у кримінальному впровадженні вважаю політично вмотивованим. Таким чином мене хочуть усунути з політичної арени області», - заявив обвинувачений.

Також Олексій Коломієць звернувся із заявою до старшого слідчого СУ УМВС України у Чернівецькій області Греця І.Я., у якій просить закрити дане кримінальне провадження.

Роман Ванзуряк зазначив, що дане кримінальне впровадження має на меті примусити Олексія Коломійця, члена Ради міської організації Партії «УДАР Віталія Кличка», активного учасника Євромайдану, члена Регіонального штабу національного спротиву відмовитись від активної громадянської позиції.

І чи не знаковим є те, що суд над Коломійцем відбувся саме на Тетянин день, яка у християн є покровителькою студентів?..

Тим часом, як повідомляє прес-служба прокуратури Чернівецької області, у зв’язку із набранням чинності Закону України «Про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування та покарання осіб з приводу подій, які мали місце під час проведення мирних зібрань» прокуратура Чернівецької області скерувала до Шевченківського районного суду м.Чернівців клопотання про звільнення від кримінальної відповідальності Коломійця О.М. 

Нагадаємо, досудовим розслідуванням встановлено причетність Коломійця О.М. до захоплення приміщення Чернівецької міської ради 2 грудня 2013 року.

З урахуванням заяви обвинуваченого про його звільнення від установленої законом відповідальності, 25.01.2014 судом клопотання процесуального керівника задоволене.

Таким чином, виконання зазначеного Закону органами прокуратури Чернівецької області забезпечено у повному обсязі. 

 

1


КОМЕНТАРІ (2)

Спроба зробити з Коломійця великомученика та заробити хоч якийсь політичний девідент ударом. Дешевенько, ой дешевенько.

avatar

Ля ля

26 січня 2014 21:03

"Удар" і Льоша - два чоботи пара.

Ми кажемо Коломієць, а маємо на увазі - продан.

avatar

1

27 січня 2014 10:00