Олексій Каспрук захистив інтереси учасників АТО

Олексій Каспрук захистив інтереси учасників АТО

25.09.2015, 15:57

Міський голова Олексій Каспрук 24 вересня на звернення учасників АТО зупинив дію рішення виконавчого комітету міської ради, яким вносилися зміни до Положення про Координаційний центр з питань соціальної та психологічної підтримки учасників антитерористичної операції. Про це повідомляє прес-служба Чернівецької міської ради.

Тепер зміни до Положення про Координаційний центр з питань соціальної та психологічної підтримки учасників антитерористичної операції будуть розглядатися на наступній сесії міської ради.

Наразі діє Положення про Координаційний центр з питань соціальної та психологічної підтримки учасників антитерористичної операції, яким передбачено, що його рішення набирає чинності, якщо за нього проголосувало більше половину присутніх на засіданні Центру.

Очолює Координаційний центр з питань соціальної та психологічної підтримки учасників антитерористичної операції голова ГО «Добротворець» Степан Меленко.

ДОВІДКОВО:

Нагадаємо, під час 70-ї сесії міської ради  до сесійної зали зайшли учасники АТО, які перервали роботу сесії і висловили свої вимоги до влади: «Ми прийшли нагадати про себе, що є АТОшники в цьому місті, був створений при міській раді координаційний штаб учасників АТО. Два тижні тому був знятий голова координаційного центру і одразу наступного дня було змінено положення по коаліційному центру. Чому змінили положення без нашого відома?»

Саме в координаційному центрі повинні розглядати всі заявки на землю. Ось тільки керівники центру скаржаться: виконком міськради зв’язав їм руки. Бо, щоб виділити конкретну ділянку АТОвцю, координаційний центр має за неї проголосувати більшістю - це 11 голосів, які набрати нереально. Таке правило встановив виконком міськради. 

- Рішення координаційної ради вважається легітимним тільки в тому випадку, якщо проголосувала більшість загального складу, - зазначив Степан Меленко, голова координаційного центру учасників АТО.

Досі ж достатньо було більшості присутніх. Зібратися усім складом, а це 21 людина, не можуть ніколи, кажуть військові. Бо чимало з них досі на службі. Та найбільше обурив бійців той факт, що з ними не радились.

- Нам не те що це не сподобалось. Це зробили без нашого відома. Це зробили на засіданні, а в кінці нам показали ці документи і поставили перед фактом, - підкреслив Олег Марчук, заступник голови координаційного центру учасників АТО.

Після перерви та затяжних суперечок міський голова повідомив, що рішення виконкому, яке зв’язує руки координаційному штабу, ветує.

- Рішення виконавчого комітету буде зупинено моїм рішенням, - запевнив Олексій Каспрук.

Окрім того, повідомив, що до кінця року всі учасники АТО, які нині у черзі за ділянками, отримають свою землю. 

Місцева влада запевнила, що усі учасники АТО отримають земельні ділянки у районі вулиць Лукіяновича та Коломийської. Лише сім’ям загиблих виділять земельні ділянки у центрі міста чи в іншому обраному ними місці.

- Лук’яновича-Коломийська, де є майже 1200 земельних ділянок. Сьогодні ми на сесії затверджуємо 130 - виділення ділянок 130 учасникам АТО, які дали згоду на той чи інший мікрорайон. На другу сесію піде ще 150-200, - сказав Олексій Каспрук, Чернівецький міський голова.

1