Олексій Каспрук - забудовнику: 'Кіпішу' ніякого немає. Але ж ви розумієте, що були порушення процедури виконання робіт?'

Олексій Каспрук - забудовнику: "Кіпішу" ніякого немає. Але ж ви розумієте, що були порушення процедури виконання робіт?"

03.07.2016, 17:37

Забудовник житлового комплексу Kub House, на будівництві якого стався обвал, вважає ситуацію, яка виникла, "форс-мажором", проте не вбачає у ній ніякої сенсації.

Про це представник забудовника – фірми "БК "Дельта" заявив сьогодні членам екстреної комісії, яка працювала на місці будівництва для з’ясування причин аварійної ситуації.

Як передає кореспондент molbuk.ua, представник забудовника надав комісії можливість оглянути територію, де проводиться будівництво житлового комплексу. 

Він пояснив причини, чому 1 липня тут сталась аварійна ситуація.

"Балка завалила ту всю конструкцію. Я не думаю, що це та ситуація, коли потрібно робити "кіпіш". Коли ви їдете автомобілем і у вас пробилось колесо, то не потрібно всім збиратися, все ціло діло виясняти... Це форс-мажор, такий неприємний випадок... Це виключно наша неприємна ситуація", - сказав чоловік представникам комісії.

"Якби перекриття було готове, воно би стояло і обвалилося, то це один момент. Але перекриття було сирим, просто тріснула балка. Так, були викликані вночі люди для того, щоб, поки свіжий бетон, зібрати його, врятувати опалубку. Але я не думаю, що тут є якісь прецеденти для того, щоби піднімати з цього "кіпіш"", - продовжив забудовник.

На цю репліку міський голова Олексій Каспрук йому відповів:

"Кіпішу" ніякого немає. Але ж ви розумієте, що були порушення процедури виконання робіт?".

Натомість забудовник відповів, що порушень не було.

"Там була проблема з однією балкою. Ту частину ми повністю залили, бетон почав укріплюватись. Балка тріснула - і воно все пішло, як картковий будинок, і все пішло просто вниз. Від цього випадку ніхто не застрахований, це може статися на будь-якому будівництві. Слава Богу, що нема людських жертв", - відповів чоловік.

"Я думаю, що якби були людські жертви, у нас із вами діалогу би не вийшло", - сказав Каспрук у відповідь забудовнику.

У коментарі журналістам міський голова повідомив, що раніше Інспекція архітектурно-будівельного контролю намагалась провести перевірку на цьому об’єкті, проте забудовник їх не допустив на територію будівництві.

"Зараз забудовник судиться з інспекцією. Наразі нам вдалося дійти згоди для того, щоб усі присутні тут служби були допущені до будівництва для того, щоб зрозуміти, чому це сталося", - сказав міський голова.

"У нас є питання до забудовника щодо ведення будівельних робіт і дотриманню технологій будівництва. Сьогодні скликали всі підрозділи, які за це відповідають. Будемо проводити перевірку", - додав мер.

Водночас керівник фірми "БК "Дельта" Андрій Колесник зауважив:

"Сталася трошки нестандартна ситуація, "форс-мажор", як було сказано. Власне, під час бетонування прийомки бетонної суміші не витримала балка перекриття. І за принципом доміно сама опалубка зруйнувалась", - сказав він.

molbuk.ua

1


КОМЕНТАРІ (3)

Колесо пробилось. Вони на цьому гнилому фундаменті збирались збудувати 12 !!! поверхів. А якби будинок обвалився при заселені мещканців, то з чим би порівняв ту ситуацію ? І купуй тепер у таких забудовників квартиру.

avatar

Прикол

03 липня 2016 15:10

перевірте кран хоча б чи він сертифікований для проведення будівельних робіт. А то звалиться людям на голову і хто винен буде?

avatar

123

03 липня 2016 16:54

А що цей форс-мажор в сонячних очках (на першому фото) думає про людей

avatar

гнатович

04 липня 2016 11:09