Олексій Каспрук вибачився за поведінку радикалів під час показу фільму про ЛГБТ-спільноту

Олексій Каспрук вибачився за поведінку радикалів під час показу фільму про ЛГБТ-спільноту

19.10.2016, 21:40

Інцидент, що стався у Чернівцях із показом документального фільму канадського режисера українського походження Марусі Боцюрків «This is gay propaganda» є ганебним!

Так на ситуацію, яка сталася вчора у мистецькому центрі "Бункер" відреагував міський голова Олексій Каспрук.

Свої думки він написав на своїй сторінці у Фейсбук:

"Інцидент, що стався у Чернівцях із показом документального фільму канадського режисера українського походження Марусі Боцюрків «This is gay propaganda» є ганебним!

Вважаю, що правоохоронці у цій ситуації повинні були забезпечити дотримання законності і зупинити протиправні дії. Переконаний, що розслідування цього випадку буде проведено оперативно та об’єктивно. Сподіваюся, негідників буде затримано, злочин покарано. Від імені громади Чернівців приношу вибачення режисеру фільму, організаторам показу фільму, чернівчанам та гостям міста, які постраждали від агресивної поведінки та погроз радикально налаштованих осіб.

Соромно, що таке сталося у Чернівцях, місті, яке відоме у світі своєю особливою толерантністю та демократичними традиціями. Втішає, що чернівчани емоційно зреагували та дали принципову моральну оцінку цьому інциденту. Чернівці – вільне, відкрите, демократичне європейське місто, де не може бути посягання на права та свободи людини, розпалювання расової, міжетнічної, релігійної ворожнечі, дискримінації людини за будь-якою ознакою. Пам’ятаймо про це!

Шануймося, чернівчани! - написав мер Чернівців. 

Нагадаємо, показ фільму у Чернівцях перетворився на справжній бойовик

Джерело: сайт http://acc.cv.ua/

1


КОМЕНТАРІ (1)

avatar

Adela Korney

19 жовтня 2016 20:52