Олексій Каспрук: У Чернівцях немає політичної опозиції. Є група депутатів-бізнесменів, які мають особисту неприязнь до Чернівецького міського голови

Олексій Каспрук: У Чернівцях немає політичної опозиції. Є група депутатів-бізнесменів, які мають особисту неприязнь до Чернівецького міського голови

16.11.2015, 17:44

Новообраний Чернівецький міський голова Олексій Каспрук підвів підсумки виборів і розповів, яким чином планує працювати як мер і співпрацювати з депутатами новообраної Чернівецької міської ради. 

- Вдячний усім чернівчанам, які прийшли на виборчі дільниці – на перший і другий тур. Явка, традиційно для місцевих виборів, була не дуже високою. Наприклад, на останніх місцевих виборах 2010 року явка виборців була лише на два відсотка більшою, ніж цього року. Це під час першого туру. Про другий тур багато виборців взагалі не знали, що має бути другий тур. Активні городяни прийшли на вибори і зробили свій вибір. У 2010 році переміг Микола Федорук, цього разу чернівчани також обрали міського голову.   

- Маємо новообрану Чернівецьку міську раду. Приємно,  що більшість у цій міській раді складають представники демократичних сил. Сподіваюся на спільну роботу з депутатами Сподіваюся, що робота буде конструктивною, що особисті і політичні амбіції відійдуть на другий план і в основі діяльності депутатів буде робота на розвиток міста Чернівці, на користь громади, - сказав новообраний мер Олексій Каспрук.

- Для цього буду зустрічатися зараз з фракціями, які будуть працювати у міській раді. Будемо напрацьовувати програмні речі, які зафіксуємо у Меморандумі, підпишемо і будемо виконувати. При потребі щороку уточнювати, щоб не було якихось звинувачень, що деякі питання підтримуються ситуативно. Є стратегічні речі, над якими ми всі маємо працювати.   

- Буду наполягати на тому і сам робити все для того, щоб регламент Чернівецької міської ради відповідав Статуту територіальної громади, там закладено достатньо інструментів для того, щоб мешканці міста мали можливість брати участь в управлінні містом, щоб він відповідав законам України, щоб робота міської ради продуктивною і конструктивною.   

- Стосовно опозиції, то в Чернівцях немає політичної опозиції. Є група депутатів-бізнесменів, які мають особисту неприязнь до Чернівецького міського голови. Я розумію, що це буде певною проблемою. Проте рада збалансована і продуктивна більшість буде. Всі наші рішення ухвалюються публічно, відкрито і в режимі поіменного голосування. Тобто за кожне своє голосування депутату потрібно буде відповідати перед своїми виборцями, - сказав Олексій Каспрук.   

У мера також поцікавилися, яким чином він планує співпрацювати з переможцем місцевих виборів у Чернівцях  - депутатами від партії «Рідне місто»:

-  Згідно чинного законодавства кожен депутат цієї політичної сили може працювати, вносити проекти рішень на розгляд ради, вносити зміни до проектів рішень. І в межах чинного законодавства вони будуть розглядатися. Чи буду особисто я надавати слово представникам цієї політичної сили на сесіях міської ради? Так, буду! Бо це передбачено чинним законодавством. Чи будуть потрапляти на розгляд ради проекти рішень, які підготують депутати цієї політичної сили? Так, будуть. Ще раз повторюю: кожне рішення, яке буде запропоноване будь-яким депутатом, фракцією – буде розглянуте. А ось які саме рішення вони будуть пропонувати, це вже буде бачити громада і давати свою оцінку, - відповів Олексій Каспрук

1