Олексій Каспрук про те, що таке є партія 'Рідне місто' у Чернівцях, або про осінній популізм і 20 мільйонів (ВІДЕО)

Олексій Каспрук про те, що таке є партія "Рідне місто" у Чернівцях, або про осінній популізм і 20 мільйонів (ВІДЕО)

07.09.2016, 00:49

Чернівецький міський голова Олексій Каспрук охарактеризував діяльність партії "Рідне місто" і її членів. 

Докладніше на відео. 

20 мільйонів гривень виділили на будівництво житла учасникам АТО у Чернівцях. 

За відповідне рішення депутати Чернівецької міськради на продовженні сесії шостого вересня проголосували більшістю голосів, пише molbuk.ua

За пропозицією депутата від фракції "Рідне місто" Василя Продана, на будівництво житла, на яке спочатку передбачалося закласти 10 мільйонів гривень, додали ще десять мільйонів, які, відповідно, забрали з проекту рішення щодо ремонту проспекту Незалежності, за яке депутати не проголосували.

Напередодні на своєму брифінгу п’ятого вересня міський голова Чернівців Олексій КАСПРУК, знаючи про ці наміри депутатів, дав таку їм оцінку:

- Щодо будівництво житла учасникам АТО. Ми розуміємо, що ці проблеми треба вирішувати. Не тільки для учасників АТО, а й для інших категорій громадян, які мають право на покращення житлових умов. І ми запропонували варіант: на умовах співфінансування (які це відсотки, ми ще будемо узгоджувати) місто починає будівництво соціального житла. Чи 80 відсотків місто заплатить за цю квартиру, чи 70, - це вже обговорить робоча група. Але ми за свої кошти можемо тягнути мережі, виділяємо безкоштовно земельну ділянку, за яку не потрібно буде ні на аукціоні платити, ні хабаря давати депутатському корпусу. Ми оголошуємо тендер, вибираємо підрядника і будуємо житло. Таким шляхом ми забезпечуємо більшу кількість людей житлом, ніж, наприклад, сьогодні просто взяли б і купили квартири на первинному ринку. 

Виділення 20 мільйонів гривень на будівництво житла у вересні мер вважає популізмом. Адже ці кошти потрібно буде освоїти до кінця року. Тобто за три місяці звести дев’ятиповерхівку. Що, звісно ж, нереально.

- Ми чітко розуміємо, що сьогодні нераціонально закладати в бюджет 20 мільйонів гривень на програму у вересні, коли ще навіть немає виділеної земельної ділянки, проекту багатоповерхівки, мереж. 20 мільйонів ніхто не освоїть за такий короткий термін. Треба виділити мільйон на проектні роботи, на початок підведення інженерних мереж. Позиція фракції "Рідне місто" - вони категорично наполягають, щоби цих 20 мільйонів були закладені в бюджет. Я маю своє бачення, чому це відбувається. Перш за все, ці кошти не будуть освоєні і це дасть певну підставу критикувати владу, що вона не зробила те, що мала би зробити. Це як, знаєте: "Шеф, вы ставите нереальные планы!" От, план поставили, кошти неосвоєні, такі-сякі в міській раді сидять чиновники, - переконаний Олексій Каспрук.

molbuk.ua

1


КОМЕНТАРІ (7)

А мер не хоче сказати хто такі Народний фронт)))

avatar

Наші

06 вересня 2016 22:33

Мер чітко сказав, хто такі регіональні недобитки з "Рідного міста".

avatar

Їхні

06 вересня 2016 22:54

Чия би корова мичала

avatar

Недобиток з Навозного Хфронту

06 вересня 2016 23:23

avatar

06 вересня 2016 23:30

avatar

06 вересня 2016 23:30

avatar

06 вересня 2016 23:34

avatar

06 вересня 2016 23:38