Олексій Каспрук подякував усім, хто долучився до відзначення Дня міста  і закликав «Чернівцігаз» відповідально ставитись до людей, які фактично виплачують їм зарплату

Олексій Каспрук подякував усім, хто долучився до відзначення Дня міста і закликав «Чернівцігаз» відповідально ставитись до людей, які фактично виплачують їм зарплату

06.10.2015, 00:59

Під час щотижневого брифінгу Чернівецький міський голова Олексій Каспрук подякував усім, хто долучився до організації та проведення Дня міста. Окрім цього, зупинився на головних подіях 3 та 4 жовтня, зокрема відкриття Центру надання адміністративних послуг та початку набору до нової патрульної поліції.

3, 4 жовтня були досить насиченими щодо кількості різних заходів. Серед них одними з найважливіших мер міста виокремив новий потяг з Чернівців до Львова та відкриття центру надання адміністративних послуг.

Олексій Каспрук, Чернівецький міський голова: «Завдяки реформі органам місцевого самоврядування юстиції передають певні повноваження, тому там будуть працювати і працівники юстиції, і наші працівники, для того, щоб передати. Я думаю, що десь тиждень піде на налагодження роботи, і наступного тижня ми презентуємо ЦНАП, де чернівчани зможуть отримувати більше 150 послуг, а в майбутньому ми плануємо збільшити їх кількість до декількох сотень».

Підготовка до опалювального сезону в Чернівцях перебуває на контролі. Про це на щотижневому брифінгу в понеділок сказав міський голова Олексій Каспрук.

"Завтра буде нарада, після якої ми дамо детальні цифри, - сказав мер. - Наше завдання — максимально швидко увійти в опалювальний сезон. Нагадаю, торік нам вдалося увійти в опалювальний сезон за 5 днів, тоді як зазвичай це забирало 10-14 днів. Безперечно були проблемні будинки, але загалом ми добре справилися за фахово-експертною оцінкою На цей рік маємо кілька новацій, щоб максимально спростити аварійні ситуації".

За словами О.Каспрука, комунальне господарство у разі потреби готове розпочати опалювальний сезон раніше. А для тих, хто має індивідуальне опалення, сезон розпочато з 1 жовтня.

Окрім цього, прокоментував Олексій Каспрук і створення нової патрульної поліції. На його думку, криміногенна ситуація у Чернівцях зміниться, а довіра до правоохоронців збільшиться.

Також мер зазначив: на місцевому інформаційному ресурсі йому дорікали, що він не виконав обіцянку щодо створення муніципальної поліції.

«Так, не виконана, адже завдяки тим реформам, які впроваджує Уряд, створення муніципальної поліції стало беззмістовним. Буде патрульна поліція і на розгляді Верховної ради знаходиться законопроект «Про муніципальну варту», яка буде слідкувати за порядком стосовно благоустрою, екології та інших питань», - додав міський голова.

 
Також під час брифінгу йшла мова про надання послуг чернівецькими підприємствами. Раніше, нагадаємо, ПАТ «Чернівцігаз» заявило, що міський голова Олексій Каспрук у політичних цілях використовує проблему з тим, що на підприємстві величезні черги та погано обслуговуються клієнти. Сьогодні на брифінгу Олексій Каспрук відповів на таку заяву.

«Я просив би не приплітати сюди ніяку політику, бо проблема є, черги є. Підприємство «Чернівцігаз» має робити все для того, щоби своїх клієнтів, які сплачують їм кошти, обслуговували на високому рівні», - заявив міський голова.

Міський голова додав, що дуже дивно, що підприємство, яке заробляє кошти таким чином, знущається зі своїх клієнтів.

«Вони можуть винайняти додаткові приміщення, щоб приймати людей, можливо зробити кілька пунктів прийому. Головне - було б бажання», - сказав Олексій Каспрук. «Я насправді бажання не бачу і тому ще раз закликаю керівництво «Чернівцігазу» більш відповідально ставитись до тих людей, які фактично їм виплачують заробітню плату», - додав він.

Олексій Каспрук зазначив, що така ж проблема є на деяких комунальних підприємствах Чернівецької міськради, однак це не дає право не обслуговувати клієнтів.

«Ми додатково у службі субсидії додатково найняли близько 20 чоловік для того, щоб десь розвантажити і полегшити роботу працівникам», - сказав він.
Мер наголосив, що для чернівчан повинні надаватися якісні послуги на тому чи іншому підприємстві.

Джерело: ТРК "Чернівці",  сайт chv.tv та molbuk.ua

1