Олексій Каспрук : 'Будемо роз’яснювати депутатам, як інновації змінюють економіку міста'

Олексій Каспрук : "Будемо роз’яснювати депутатам, як інновації змінюють економіку міста"

05.04.2016, 02:44

Депутати  визнали  виконання Програми розвитку інвестиційно-інноваційної діяльності у Чернівцях, яка діяла у 2012-2015 роках, незадовільним і прийняли рішення   не продовжувати її дії на 2016 рік. Обсяг фінансування Програми у 2016 році пропонувався у розмірі 750 тисяч гривень.

Основними заходами зазначеної Програми на 2016 рік передбачалося низку заходів, спрямованих на промоцію інвестиційного потенціалу міста,    оновлення кредитного рейтингу та рейтингу інвестиційної привабливості міста.

Для налагодження зв’язків місцевого бізнесу з потенційними  інвесторами в інших регіонах планувалося запропонувати Торговим місіям і представництвам раз на квартал  для областей Західної України проводити  на базі Чернівців «Дні економічного співробітництва», участь представників  чернівецького бізнесу  в різних міжнародних  заходах ділового партнерства.

Було заплановано проведення у Чернівцях Буковинського інноваційного форуму молодих вчених, конкурсу бізнес-ідей, направлених на стимулювання розвитку креативного та інноваційного потенціалу молоді, міжнародного форуму з енергоефективності за підтримки Швеції, продовження роботи з визначення бренду Чернівців та здійснення комунікаційних заходів, направлених на його просування в межах та поза межами України,  впровадження «зелених» інвестиційних проектів в базових галузях економіки міста.

«Депутати відхилили важливу для міста програму, яка була одним із напрямків реалізації Стратегічного плану розвитку міста, що розроблялися за участю міжнародних експертів та представників громади. Альтернативи цій програмі  депутатський корпус не запропонував. Вперше  передбачалися реальні кроки для  формування сучасного інвестиційного обличчя Чернівців,створення реальних інструментів для залучення інвесторів,  налагодження чіткої роботи із супроводження вже діючих інвестиційних проектів та залучення Чернівців до  участі у нових програмах міжнародного співробітництва. На жаль, депутати не дослухалися. Це крок назад, але зупинятися рухатися у цьому напрямку нам не дозволить час і висока конкуренція серед міст. Будемо більше працювати з депутатами у  цьому напрямку, роз’яснювати на конкретних прикладах, як розвиток інновацій стимулює економіку міста», - прокоментував рішення сесії міської ради міський голова Олексій Каспрук.

Довідково

4 квітня  на сесії міської  ради рішення про продовження дії Програми розвитку інвестиційно-інноваційної діяльності у Чернівцях в 2016 році  підтримали 17 депутатів, проти проголосувало 24 депутата.

 

1