Олександрійський Патріарх Феодор ІІ визнав Православну Церкву України

Олександрійський Патріарх Феодор ІІ визнав Православну Церкву України

08.11.2019, 12:19

Сьогодні, 8 листопада, Патріарх Олександрійський і всієї Африки Феодор ІІ під час літургії в день Собору Архистратига Михаїла (за новим стилем) у храмі на його честь у столиці Єгипту під час Божественної літургії поминав ім‘я Митрополита Київського і всієї України Епіфанія як Предстоятеля автокефальної Православної Церкви України.

Достовірність інформації підтверджено з двох інформованих джерел. Пізніше очікується офіційне повідомлення. Про це написав у Facebook речник ПЦУ архиєпископ Євстратій (Зоря).

Таким чином Олександрійський Патріархат долучився до числа Церков, які визнають автокефалію Православної Церкви України. Як відомо, Олександрійська Церква має у диптихах друге після Вселенського Патріархату місце.

- Відеозапис з сьогоднішньої літургії, очолюваної Папою і Патріархом Олександрійським і всієї Африки Феодором ІІ:

На 45:52 у Диптиху звучить ім‘я Блаженнійшого Митрополита Епіфанія, яке Патріарх особисто проголошує під час поминання на Великому вході.

UA/RU

+ Феодор, милістю Божою Папа і Патріарх Олександрійський і всієї Африки

Номер протоколу 115/2019

Високопреосвященним і преосвященним Архієреям нашого Святійшого Апостольського Престолу Святого Марка

Возлюблені святі Архієреї,

Після всього того, що з позитивним результатом ми обговорили і особисто з кожним з вас, і після зрілого обміркування і численних молитов, закликавши натхнення Утішителя Святого Духа, і піклуючись про єдність Православної Церкви, ми прийшли до рішення визнати Автокефалію Православної Церкви України і її Предстоятеля Блаженнішого к.к. Епіфанія, бо прийшов час.

+ Папа і Патріарх Олександрійський і всієї Африки Феодор II

У великому граді Олександрії
8 листопада 2019

* * *

+ Феодор, милостью Божией Папа и Патриарх Александрийский и всея Африки

Номер протокола 115/2019

Высокопреосвященным и преосвященным Архиереям нашего Святейшего Апостольского Престола Святого Марка

Возлюбленные святые Архиереи,

После всего того, что с положительным результатом мы обсудили и лично с каждым из вас, и после зрелого размышления и множественных молитв, призвав вдохновение Утешителя Святого Духа, и заботясь о единстве Православной Церкви, мы пришли к решению признать Автокефалию Православной Церкви Украины и ее Предстоятеля Блаженнейшего к.к. Епифания, ибо пришло время.

+ Папа и Патриарх Александрийский и всея Африки Феодор II

В великом граде Александрии
8 ноября 2019

Світлина від Євстратія Зорі.
 
 

Джерело: https://risu.org.ua/

1