Олександр Пуршага просить не політизувати  питання  Савченко, а ставитися до неї  як до жінки і людини, що отримала психологічну травму у в’язниці

Олександр Пуршага просить не політизувати питання Савченко, а ставитися до неї як до жінки і людини, що отримала психологічну травму у в’язниці

06.08.2016, 20:08

Не критикувати жорстко народного депутата Надію Савченко за її висловлювання в ефірах різних телеканалів та не політизувати це питання просить лідер фракції "Батьківщина" у Чернівецькій міській раді Олександр ПУРШАГА.

До Надії Савченко треба ставитися як до жінки і людини, яка нещодавно вийшла з в’язниці і отримала велику психологічну травму, сказав депутат кореспондентові molbuk.ua на прохання прокоментувати позицію партії щодо висловлювань першого номера у списку партії.

- Я би хотів все ж таки звернути увагу всіх на те, що Надія Савченко – це є жінка, яка відсиділа немалий термін за гратами і, переживши такий великий психологічний стрес, вийшла на свободу, - сказав Олександр Пуршага. - І сьогодні чіплятися за кожне слово, яке вона сказала, мабуть, буде неетично і неправильно. Тому я попросив би всіх обережно ставитися до її висловлювань. Мабуть, не все в її висловах мало би мати місце. Але я ще раз хочу звернути увагу всіх, що людина отримала величезну психологічну травму. Їй просто потрібен час. А той, кому це вигідно, на цьому розкручує певний піар. Нам треба бути мудрішими і сприймати її такою, яка вона є. Надії Савченко треба пройти, мабуть, певну реабілітацію, прийти в себе, а все решта буде добре.

Депутат зазначив, що це – його особиста позиція. Втім, вона буде невдовзі відкорегована "зверху":

- Це моя особиста позиція. Наскільки знаю, днями повинне зібратися політбюро партії і там питання Савченко буде підніматися, - сказав Олександр Пуршага. - Можливо, будуть прийняті якісь рішення. Ми на місцях отримаємо вказівку і відповідно будемо діяти. У нас чітко працює партійна дисципліна. Але на сьогодні, говорячи про Савченко як про жінку і як про людину, я би просив усіх не політизувати це питання і не робити з цього щось велике. Жінка була в тюрмі, ми навіть собі не можемо уявити її стан на сьогодні. 

molbuk.ua

1