Олександр Фищук спільно з громадою вшанував пам’ять жертв голодоморів

Олександр Фищук спільно з громадою вшанував пам’ять жертв голодоморів

25.11.2017, 17:06

Сьогодні, 25 листопада, з нагоди Дня пам’яті жертв голодоморів та 85-ми роковинами голодомору 1932-1933 років в Україні, за участі  голови обласної державної адміністрації Олександра Фищука біля пам'ятника жертвам голодомору у Чернівцях відбулися жалобні заходи.

Віддати шану та покласти до пам'ятника запалені свічки та колоски пшениці прийшли представники влади та громадськості краю.
 
Всечесні отці різних конфесій відслужили панахиду за безвинними жертвами голодоморів різних років, а також за душі всіх, хто поклав своє життя за рідну землю.
 
Відтак Олександр Фищук, звертаючись до присутніх, зазначив, що сьогодні для Буковини та всієї України – скорботний день. «Ми зібралися для того, щоб віддати шану та помолитися за наших пращурів, кого тоталітарний режим замучив голодом. Знищувались українські села, знищувались українські люди, сільська інтелігенція, яка стала ворогом режиму, - наголосив Олександр Фищук. – 26 держав світу визнали голодомор геноцидом проти українського народу.  Та цей жорстокий урок історії повинен бути повчальним не лише для української нації, але й для всього людства. Ми зобов'язані про це говорити, і не лише у скорботні дні, а й повсякчас, говорити про голодомор з молоддю».
 
Олександр Фищук підкреслив, що сьогодні в Україні постають нові Герої – ті, що зупинили зовнішнього агресора на Сході України. «Вірю, що майбутнє – за сильними, талановитими, працелюбними, гідними  молодими людьми, які творитимуть сильну, європейську державу», - підсумував посадовець. 
 
Прес-служба Чернівецька ОДА
1