Олександр Фищук привітав буковинців  з нагоди Дня знань

Олександр Фищук привітав буковинців з нагоди Дня знань

01.09.2015, 11:00

Вітання голови обласної державної адміністрації Олександра Фищука з нагоди Дня знань

 Сердечно вітаю вас, дорогі краяни, з Днем знань!

Це радісне і водночас  хвилююче свято для мільйонів юних українців та їх родин… Його відзначення додає впевненості у завтрашньому дні, адже нинішнім школярам і студентам творити майбутнє держави. Від їх потенціалу, нестримної енергії та прагнення до якісних змін залежить добробут України, її місце у світовій спільноті. Впевнений у тому, що майстерність педагогів, мудрі поради батьків сприятимуть формуванню нової генерації, яка зробить нашу державу кращою.   

 Водночас, хочу висловити глибоке занепокоєння тим, що сьогодні маленькі українці знають, що таке війна. Мої щирі співчуття родинам, та передусім дітям, загиблих військовослужбовців. Також особливої уваги та піклування заслуговують ті дітки, які втратили домівки, вирвалися з-під куль і починають заново своє життя. Нехай Господь допомагає їм здолати лихо та дарує усім нам мир та процвітання.  

Хочу побажати і першокласникам, і молодим людям, які розпочнуть навчання у професійно-технічних та вищих навчальних закладах щасливої долі, їх вчителям та батькам, мирного неба, незабутніх вражень, нових звершень в ім'я нашої країни.

Вагомих Вам успіхів та досягнень на життєвому шляху!

 З повагою

Голова  Чернівецької обласної

державної адміністрації                                                                     Олександр Фищук

 

ДОВІДКОВО:

Освіта населення Буковини

 За даними опитування населення повну вищу освіту має кожний сьомий мешканець області у віці 6 років і старші, базову вищу освіту – 4% населення, неповну вищу – 18%. Професійно-технічну освіту має 19% буковинців, повну загальну середню освіту – 21% мешканців області, базову загальну середню – 9%, початкову загальну середню – 7% буковинців. У віці 6 років і старші не мають початкової загальної та неписьменні 6% населення області.

Частка населення у віці 6 років і старші, яке має повну вищу освіту, найбільша у м.Києві (42%). Вищий, ніж у середньому по Україні (23%), цей показник у  Харківській, Одеській, Київській, Львівській та Запорізькій областях (28–25%). Про це повідомила заступник начальника Головного управління статистики Г.І. Петрова.

1