Олександр Фищук представив керівника Центру допомоги учасникам АТО

Олександр Фищук представив керівника Центру допомоги учасникам АТО

09.10.2015, 19:35

Сьогодні, 9 жовтня 2015 року, голова обласної державної адміністрації Олександр Фищук провів прес-конференцію щодо створення у Чернівецькій області Центру допомоги учасникам АТО.

Відповідно до Указу Президента України від 18 березня 2015 року №150 «Про додаткові заходи щодо соціального захисту учасників антитерористичної операції» в усіх регіонах України заплановано створення таких центрів.

Як зазначив Олександр Фищук, Центр створюється з метою забезпечення взаємодії органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, волонтерських та громадських організацій при вирішенні питань лікування, реабілітації, соціального захисту, адаптації учасників АТО.

«Наразі формується склад Центру і ми приймаємо пропозиції щодо координаторів Центру також з числа волонтерів та громадських діячів», - зазначив голова облдержадміністрації.

Також Олександр Фищук представив керівника Центру – Красняна Валерія Івановича, який одночасно буде радником голови ОДА.

До складу Центру увійдуть представник територіального органу Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції, військовий комісар області, керівник Департаменту соціального захисту населення, представники усіх структурних підрозділів ОДА, причетних до вирішення проблемних питань учасників АТО, а також інші члени, які беруть участь у роботі Центру на громадських засадах.

Довідково:

Серед основних завдань Центру:

- забезпечення взаємодії з органами виконавчої влади, місцевого самоврядування, громадськими та волонтерськими організаціями, волонтерами, підприємствами, установами при вирішенні питань лікування, реабілітації, соціального захисту та адаптації учасників АТО;

- збір та обробка інформації щодо проблемних питань та потреб учасників АТО та їх родин шляхом анкетування; 

- підготовка пропозицій щодо вирішення проблемних питань учасників АТО;

- моніторинг стану вирішення питань.

Тимчасова телефонна лінія до вирішення всіх організаційних питань 55-04-00, відповідальна особа – Бостан Світлана Іванівна.

1