Олександр Фищук поставив завдання розвивати туристичну галузь краю

Олександр Фищук поставив завдання розвивати туристичну галузь краю

06.01.2017, 18:36

Туристична галузь Буковини у 2016 році набувала дедалі більшого значення для розвитку економіки і соціальної сфери регіону. Окрім того, варто зазначити, що розвиток в'їзного та внутрішнього туризму є важливим чинником для підвищення рівня життя, створення додаткових робочих місць та поповнення валютних запасів.

Основними пріоритетними напрямами розвитку туристичної сфери Буковини є створення конкурентоспроможного на національному та міжнародному ринках туристичного продукту, здатного максимально задовольнити туристичні потреби мешканців області та його гостей.

У 2016 році відділом туризму обласної державної адміністрації проведено низку заходів для популяризації туристично-рекреаційного потенціалу Буковини, збереження традицій та збільшення потоку туристів на території області.

Так, делегація з Буковини взяла учать у Iзасіданні Ради туристичних міст та регіонів України та в засіданні круглого столу, що стосувався питання про активізацію роботи Ради з туризму Карпатського регіону.

Окрім того, у квітні 2016 року представники Чернівецької області взяли участь в парламентських слуханнях щодо перспектив розвитку туризму як загалом в Україні, так і в окремих її регіонах.

Делегації з Буковини представляли туристичний потенціал області на багатьох заходах міжнародного рівня, зокрема на 22-й міжнародній виставці UITT2016 «Україна – подорожі та туризм», що проходила у місті Києві, наміжнародному інвестиційному форумі «Тернопільщина Invest- 2016», на ІІ Всеукраїнському туристичному фестивалі «У гості до українців», на Раді туристичних міст та регіонів у місті Нова Каховка, що на Херсонщині, на ХХІІІ Міжнародній туристичній виставці «Uitm «Україна 2016».

У 2016 році в області відбувалися численні заходи, які мали на меті демонструвати переваги Буковини, як регіону зі значними можливостями у галузі туризму.

Однією з важливих подій щодо розкриття туристичної привабливості нашого краю, стала презентація промо-картини «Котилася торба... або зустрічі у просторі без меж», що відбулася 20 жовтня 2016 рокуу туристичному комплексі «Мигово». Цією роботою наша країна була представлена на «Фестивалі гірських професій», що відбувався у Франції.

Не менш важливою подією для Буковини було проведення на теренах краю 19-20 грудня Ради туристичних міст і регіонів. На цій зустрічі обговорено особливості та перспективи розвитку туризму в Чернівецькій області.

На сьогодні обласною державною адміністрацією поставлено завдання розвивати туристичну галузь краю. Як зазначив голова обласної державної адміністрації Олександр Фищук, Чернівецька область володіє всіма необхідними для цього ресурсами.

1