Олександр Фищук: Основні пріоритети - подолання корупції, залучення інвестицій, скорочення кількості чиновників

Олександр Фищук: Основні пріоритети - подолання корупції, залучення інвестицій, скорочення кількості чиновників

13.07.2015, 21:31

Голова Чернівецької ОДА Олександр Фищук назвав основні пріоритети своєї діяльності. Про це посадовець сказав на нараді з керівниками структурних підрозділів облдержадміністрації, територіальних органів міністерств та інших центральних органів виконавчої влади.

Олександр Фищук наголосив, що, за підсумками наради, яку нещодавно провів Президент України на Одещині, основними завданнями органів влади мають залишатися питання подолання корупційних проявів та залучення в область інвестицій.

Подолати корупцію можна лише разом, об’єднавши зусилля. Також задля ефективної боротьби з корупцією необхідно змінити відповідну законодавчу базу. Про це йшлося у розмові в прямому ефірі на обласному телеканалі "Буковина" за участі голови облдержадміністрації Олександра Фищука.

Окреслюючи основні причини вчинення корупційних діянь в державних органах, посадовець назвав низький рівень заробітних плат чиновників та, зокрема, підтримав пропозицію щодо необхідності скорочення їх чисельності, натомість підвищуючи заробітну плату тим, хто зможе ефективно працювати.

"Також маємо надію на те, що Національному антикорупційному бюро України вдасться розпочати ефективну роботу, забезпечити належне виконання норм чинного законодавства, але в першу чергу нині нам необхідно подолати ті джерела, що породжують корупцію", - додав голова облдержадміністрації.

Відтак посадовець повідомив, що за його дорученням, Департаментом фінансів на офіційному веб-сайті обласної державної адміністрації систематично оприлюднюється інформація щодо розподілу видатків обласного бюджету, фінансування місцевих програм та структури видатків, що свідчить про прозорість діяльності органів виконавчої влади краю.

Про механізми залучення в Україну та, зокрема, і на Буковину, іноземних інвестицій, йшлося у прямому ефірі на обласному телеканалі "Буковина".

"Нам потрібно повернути довіру іноземного інвестора, особливо в такий важкий для нашої держави період, - акцентував голова обласної державної адміністрації Олександр Фищук. – Сьогодні першочергове завдання держави створити для інвестора належні умови задля його впевненості у тому, що фінансовий ресурс, який він вкладає у розвиток певної галузі, захищений законом".

"Ми всіляко сприятимемо інвесторам, які готові нині вкласти кошти у розвиток економіки нашої області", - додав посадовець.

В контексті залучення в область іноземних коштів для розвитку лісової та деревообробної галузі, Олександр Фищук повідомив, що обласна державна адміністрація розглядатиме усі можливі варіанти для забезпечення нашого переробника лісом та вкотре озвучив власну позицію щодо необхідності переробки лісодеревини на території області, повідомляє прес-служба ОДА.

Сьогодні на апаратній нараді, яку провів голова облдержадміністрації Олександр Фищук, також розглянуто питання забезпечення учасників АТО земельними ділянками, затвердження програми реабілітації учасників антитерористичної операції, виплати громадянам допомоги по безробіттю, призначення житлових субсидій населенню, реформування місцевого самоврядування.

Так, проінформовано, що Головним Управлінням Держгеокадастру у Чернівецькій області підготовлені необхідні документи  Академії аграрних наук України, Чернівецькій міській раді стосовно сприяння у виділенні земельних ділянок військовослужбовцям – учасникам АТО.

Щодо питання надання населенню субсидій на оплату житлово-комунальних послуг, повідомлено, що нині, згідно нового порядку, субсидії призначено близько 8 тисячам домогосподарствам.

Як підкреслив голова облдержадміністрації, надання громадянам субсидій є одним із серйозних кроків з реалізації реформ,  відповідно до яких люди з мінімальними доходами можуть розраховувати на допомогу держави. «Проблеми простих людей мають бути у зоні першочергової уваги органів влади», - зауважив Олександр Фищук.

Відтак Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації вказано активізувати роботу в цьому напрямку.

Також очільник краю зазначив, що питання затвердження програми реабілітації учасників АТО та стану реалізації реформи місцевого самоврядування, спрямованої на формування спроможних територіальних громад, заплановано розглянути на черговому засіданні сесії обласної ради.

«Відповідна програма повинна бути максимально відпрацьована з урахуванням передбаченого фінансування», - додав Олександр Фищук.

За підсумками апаратної наради, керівництву Чернівецького обласного центру зайнятості доручено тримати  на постійному контролі питання надання громадянам допомоги по безробіттю, а Головному Управлінню Держгеокадастру у Чернівецькій області – забезпечення учасників АТО земельними ділянками.

Порушуючи питання підготовки області до зимового періоду, голова облдержадміністрації акцентував на необхідності активізації діяльності профільних Департаментів та управлінь. Управлінню житлово-комунального господарства облдержадміністрації вказано особливу увагу звернути на питання безперебійного постачання електроенергії споживачам, інформувати населення про урядову програму компенсацій для заміни газових котлів. 

1


КОМЕНТАРІ (3)

avatar

Matvey Gacenko

14 липня 2015 17:39

avatar

Matvey Gacenko

14 липня 2015 17:40

Шановний Матвію. Колишніх крушників, або теперішніх фінінспекторів при перевірці лікарень,  кормили, кормлять і будуть кормити шикарними застіллями, де у ролі головного офіціянти виступає головний бухгалтер. Щодо інтернету то твої коментарі на цьому сайті прочитає максимум 100 чоловік. Нічого не зробиш така відвідуваність сайту. З цих 100 чоловік, це як правило 90 відсотків колеги журналісти, та інша шушера з органів державної влади, яких заставляють моніторити засоби масової інформації, і тільки з десяток пересічних громадян.

avatar

Дон Педро Чупакабро

14 липня 2015 21:35