Олександр Фищук додатково спрямував майже 9 мільйонів на соціально-економічний розвиток краю

Олександр Фищук додатково спрямував майже 9 мільйонів на соціально-економічний розвиток краю

19.10.2016, 21:09

Сьогодні, 19 жовтня, голова обласної державної адміністрації Олександр Фищук спільно з директором Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Оксаною Андрієць та начальником управління капітального будівництва облдержадміністрації Олександром Пуршагою відвідали обласний клінічний онкологічний диспансер, де оглянули стан реконструкції другого та третього поверхів відділення реанімації та хіміотерапії лікувального корпусу установи.

На сьогодні на 2-му та 3-му поверхах відділення замінено всі мережі (водовідведення, система опалення, система вентиляції), проводяться внутрішньо-оздоблювальні роботи.

Також посадовці оглянули стан добудови патоморфологічного корпусу установи (будівництво розпочато в 2015 році), де залишилось виконати фасадні та внутрішні роботи.

За підсумками огляду об’єктів голова обласної державної адміністрації наголосив, що всі роботи повинні бути виконані якісно та належним чином.

За словами Олександра Фищука, незважаючи на складну ситуацію в державі, як торік, так і у цьому році для області з держбюджету виділялись кошти: у 2016 році для Буковини передбачено 79 млн. 865 тис. грн. з Державного фонду регіонального розвитку та 51 млн. 700 тис. грн. субвенції з держбюджету на соціально-економічний розвиток краю.

«На відповідних об’єктах вже освоєно 3 млн. 300 тис. грн., що виділені з Державного фонду регіонального розвитку та обласного бюджету. Нам зараз вдається здійснити перерозподіл коштів та спрямувати ще додатково близько 8 млн. 911 тис. грн. Ми ставимо перед собою завдання – до кінця року завершити та здати в експлуатацію відповідні два об’єкти», - зазначив голова облдержадміністрації.

«На сьогодні дійсно низка закладів охорони здоров’я області потребують додаткового фінансування, тож нині ми за рахунок державного фінансування та частково коштів з обласного бюджету намагаємось покращувати умови перебування людей у відповідних закладах, адже все це робиться для них», - зауважив очільник крайової виконавчої влади.

У рамках робочого візиту до Вижницького району голова обласної державної адміністрації Олександр Фищук оглянув будівництво очисних споруд господарсько-побутових стоків «Biotal-40» у комунальному закладі «Вашківецький центр первинної медико-санітарної допомоги». Окрім того, очільник виконавчої влади області ознайомився з ходом ремонтних робіт у приміщенні медичної установи.

Головний лікар КЗ «Вашківецький центр первинної медико-санітарної допомоги» Василь Принковський зазначив, що для того, щоб покращити якість надання медичних послуг мешканцям міста Вашківці та навколишніх населених пунктів, було прийнято рішення об'єднати стаціонар, полікнічне відділення та амбулаторію загальної практики сімейної медицини в одному приміщенні. «Намагатимемося якнайшвидше закінчити ремонт у центрі первинної медико-санітарної допомоги, для того, щоб покращити умови як для пацієнтів, так і для медичного персоналу», - зазначив головний лікар.

Олександр Фищук наголосив, що влада усіх рівнів усвідомлює потреби населення у якісному наданні медичних послуг. «Заходи, які зараз вживаються у Вашківецькому центрі первинної медико-санітарної допомоги – приклад господарницького підходу до вирішення проблем у медичній сфері, вони дозволять громадянам оперативніше отримати необхідну допомогу у новому, сучасному приміщенні», - зазначив очільник області.

Чернівецька обласна державна адміністрація's photo.
Чернівецька обласна державна адміністрація's photo.
1