Олег Соболь, Сергій Пілігрім і Михайло Павлюк зустрілися з головою Незалежної медіа-профспілки України

Олег Соболь, Сергій Пілігрім і Михайло Павлюк зустрілися з головою Незалежної медіа-профспілки України

01.06.2017, 14:25

У четвер, 1 червня 2017 року, прокурор Чернівецької області Олег Соболь та начальник Головного управління Національної поліції у Чернівецькій області Сергій Пілігрім зустрілись з головою Незалежної медіа-профспілки України Ігорем Чайкою та представником профспілки у Чернівецькій області Маріанною Антонюк.

 Під час зустрічі правоохоронці та представники медіа обговорили  питання співпраці у  забезпеченні прав журналістів, а також акцентували увагу на підготовці та підписанні Меморандуму «Щодо порозуміння і захисту та безпечної діяльності журналістів» між правоохоронними органами та Незалежною медіа-профспілкою України.

 Як наголосив Ігор Чайка, підписання такого Меморандуму надасть можливість підвищити ефективність взаємодії правоохоронців та медійників, адже тільки конструктивна співпраця допоможе кожній зі сторін якісно виконувати свої професійні обов’язки.

 У свою чергу очільник обласної прокуратури Олег Соболь та начальник ГУНП у Чернівецькій області Сергій Пілігрім запевнили, що правоохоронці регіону готові долучитись до розробки комплексних заходів, спрямованих на профілактику порушень прав журналістів, а також притягувати до відповідальності осіб, які вчинили злочин проти представників засобів масової інформації.

Прес-служба прокуратури Чернівецької області
 
Сьогодні, 01 червня, перший заступник голови обласної державної адміністрації Михайло Павлюк провів роботу зустріч з головою Всеукраїнської професійної спілки «Незалежна медіа-профспілка України» Ігорем Чайкою.
 
Участь у зустрічі також взяли керуючий справами обласної ради Микола Борець та член ради «Незалежної медіа-профспілки України» Маріанна Антонюк.
 
Ігор Чайка поінформував про сферу діяльності Всеукраїнської професійної спілки, а також про намір ініціювати на регіональному рівні підписання Меморандуму про взаєморозуміння і захист та безпечну діяльність журналістів між медіа-середовищем регіону, представниками місцевої влади, силових і правоохоронних структур, що сприятиме розумінню всіма сторонами сфери відповідальності за питаннями недопущення порушень прав представників медіа та унеможливленню безкарності злочинів проти журналістів.
 
Підписання такого документу в подальшому передбачене і на всеукраїнському рівні. 
 
У свою чергу Михайло Павлюк наголосив, що обласна державна адміністрація неухильно дотримується принципів прозорості і відкритості у своїй діяльності, забезпечуючи виконання вимог законів України, європейських стандартів у сфері свободи слова, вільного функціонування ЗМІ, професійної діяльності журналістів. «Ми відкриті та готові до тісної співпраці задля забезпечення професійних прав журналістів з Незалежною медіа-профспілкою України, її обласним осередком, іншими журналістськими організаціями, що переконаний, дасть свої позитивні результати у згаданому питанні», - запевнив посадовець.
 
За підсумками зустрічі досягнуто домовленостей щодо спільного напрацювання проекту Меморандуму з подальшим його підписанням усіма зацікавленими сторонами.
1