Олег Ляшко: 'Зажралися і приходять тільки тоді, коли землю потрібно дерибанити і комунальне майно': про безлад у чернівецькій ратуші знає чи не уся Україна

Олег Ляшко: "Зажралися і приходять тільки тоді, коли землю потрібно дерибанити і комунальне майно": про безлад у чернівецькій ратуші знає чи не уся Україна

13.04.2017, 22:45

Сьоме скликання Чернівецької міської ради працює вже півтора року. За цей час депутати не спромоглись ані обрати секретаря, ані сформувати повний склад виконкому. Відмовились від кредиту на закупівлю нових тролейбусів, а у старих хочуть встановити Wi-Fi. Комунальним підприємствам не допомагають, дарма що через це місто може залишитись без води, тепла та електротранспорту. Зате хочуть підглядати за мером. 

- Прикро, що було обрано до складу Чернівецької міської ради представників команди Фірташа, які сховались після Революції Гідності, а тепер вони найбільші борці за свободи. Прикро, що, попри всі мої намагання, не доведено до кінця обвинувачення у справі Білика, - наголосив Максим Бурбак, народний депутат України.

Бо ж студентів, які до цього були причетні, покарали, а от головному фігуранту кримінальної справи, депутату-утікачеві Ростиславу Білику усе спустили з рук. І він спокійно сидить у депутатському кріслі. А разом із ним і затяті регіонали, яких 3 роки тому чернівчани скинули. І все б нічого, якби депутати працювали на благо міста та громади, а не просували "шкурняки" та накладали незаконні мораторії на рішення Уряду.

А останнім часом депутати міськради одну сесію розтягують на цілий місяць. Іноді за день не розглядають жодного питання. Йдуть на перерви чи не щогодини, і після них на сесію можуть і не зібратися.

- Якщо депутати запізнюються на сесію, треба забрати депутатський мандат, треба ноги переламати й по голові дати, щоб швидше їздили, якщо не можуть ходити на сесію. Тому що це безвідповідально, коли люди їх обирають, а вони не ходять на сесії. Хай би вчитель чи лікар не прийшли на роботу, їх би звільнили. А ці зажралися і приходять тільки тоді, коли землю потрібно дерибанити і комунальне майно, - зауважив Олег Ляшко,народний депутат України.

- Спостерігаючи цю вакханалію, це словоблудство, бо іншим словом це назвати не можна. Це бездумне витрачання бюджетних коштів. Понад мільйон гривень на забавку двох корисливих ідіотів, іншої назви у мене немає. Цей мільйон гривень можна було дати на лікування дітей, на закупівлю ліків для гемодіалізу, - підкреслив Максим Бурбак, народний депутат України.

Про безлад у чернівецькій ратуші знає чи не уся Україна. А нардепи - і поготів, домовились, що час депутатам готуватися до перевиборів.

- На останній погоджувальній раді мій колега Євген Рибчинський просив голів фракцій та комітетів про підтримку призначення перевиборів як міської ради, так і міського голови Сєверодонецька. Я звернувся із голосом, чому б до цієї постанови не додати і місто Чернівці - Чернівецьку міську раду і міського голову, - повідомив Максим Бурбак, народний депутат України.

Тож вони чекають подання від голови Чернівецької обласної адміністрації. А той, у свою чергу, від мера Чернівців.

- Перш за все має бути подання від міського голови про розпуск. А після цього обласна адміністрація вивчає усі аргументи і подає до Верховної Ради свої пропозиції. Якщо вони цього самі хочуть, то, звичайно, один із кращих варіантів виходу з цієї ситуації - це перевибори, - сказав Олександр Фищук, голова Чернівецької ОДА.

А от нардепи запевняють, що порозуміння дійшли, і коли це подання таки дійде до Парламенту, то більшість Верховної Ради проголосує за перевибори.

- Ми підтримуємо ідею перевиборів. Усі мають працювати на народ, на людей, - заявив Олег Ляшко,народний депутат України.  

Джерело: ТВА

1