Оксана Продан запевняє, що перешкодила збільшенню кількості дозволів для українських виробників

Оксана Продан запевняє, що перешкодила збільшенню кількості дозволів для українських виробників

15.05.2013, 23:56

"Не часто в залі ВРУ розглядають проекти для підприємців. Сьогодні начебто такий розглядався, проект 1225, але голосувати за нього не піднялась рука.

Проект включає в себе дві норми - начебто відміну права скасовувати ліцензії та дозволи органами охорони праці, а також заміну дозволу на початок роботи дозволом на виконання роботи (експлуатацію).

Насправді право анулювання ліцензій та скасування дозволів є у профільних законах і нікуди не дівається, а у органу контролю в законі залишаються повноваження на все: "забороняти, зупиняти, припиняти, обмежувати експлуатацію підприємств, окремих виробництв, цехів, дільниць, робочих місць, будівель, споруд, приміщень, випуск та експлуатацію машин, механізмів, устаткування, транспортних та інших засобів праці, виконання певних робіт, застосування нових небезпечних речовин, реалізацію продукції" (ст.39 Закону), а отже жодного послаблення чи реального покращення бізнесу від цієї норми не було б.

Заміна ж дозволу на початок робіт дозволом на виконання робіт та на експлуатацію призвела б до того, що цей дозвіл потрібно було б не разово отримувати, як сьогодні, а регулярно. Чи на рік, чи на місяць, чи на запуск окремих ліній, чи на експлуатацію екскаватора чи крану щоразу. Точно, що не одноразово, як сьогодні, при початку робіт.

Я дякую депутатам Фракції УДАР Віталія Кличка за те, що вони прислухались до моїх аргументів і що ми не голосували за цей проект.

Саме тому сьогодні не збільшилась кількість дозволів для українських виробників".

Про це народний депутат України Оксана Продан написала на своїй сторінці у ФБ.

1