Оксана Продан сумно і мовчки весь день просиділа поруч з Віталієм Михайлішиним

Оксана Продан сумно і мовчки весь день просиділа поруч з Віталієм Михайлішиним

28.02.2013, 23:26

Від сесії міськради в останній день зими очікували змін у міськвиконкомі та розвитку конфлікту між депутатами Чесановим і Кушніриком. Проте найцікавішим виявилося те, що в поруч з Віталієм Михайлішиним всю сесію просиділа… опозиціонерка Оксана Продан.

Народного депутата від партії УДАР, за сумісництвом – куму Юрія Борисова та дружину члена міськвиконкому Василя Продана – депутати своїми голосами запросили у президію. Їй навіть надали слово, і пані Оксана видала стандартний набір риторики від УДАРу про необхідність особистого голосування, до чого закликала і депутатів міської ради. Цей заклик опозиціонерки навіть оперативно з’явився на сайті міськради – припустити щось подібне в разі виступу, наприклад, Максима Бурбака уявити важко.

Далі сесія продовжилася в біблейському стилі: депутат Чесанов, який за власними словами ні з ким не бився, публічно попросив вибачення і потиснув депутату Кушінрику руку, а останній підставив другу щоку… для символічного поцілунку.

Анатолій Чесанов заявив, що вони з Кушніриком колеги і в них немає між собою жодних непорозумінь. Анатолій Чесанов потиснув Кушнірику руку й вони обнялися. 

Як стало відомо molbuk.ua з власних джерел, напередодні сесії 27 лютого відбулося засідання фракції ПР за участю Анатолія Чесанова та секретаря міськради Віталія Михайлішина. Пропонувалося, щоби Чесанов вибачився лише на засіданні фракції. Та, за наполяганням окремих членів міської організації ПР, які зазначили, що конфлікт набув значного резонансу, а Чесанов порушив декілька статей Кримінального кодексу, було вирішено, що свої вибачення Кушнірику депутат принесе на засіданні сесії.

Конфлікт між депутатами Чесановим та Кушніриком виник на вулиці О. Кобилянської через стан тротуарної плитки. Ярослав Кушнірик відмовився підписувати підряд, згідно з яким фірмі, яка встановлювала плитку, мали виплатити з міського бюджету 237 тис грн. 

Анатолій Чесанов виступив на боці підрядника і вдарив Кушнірика в обличчя. Про бійку повідомив у соцмережах народний депутат Максим Бурбак. Фактично, наявність конфлікту підтвердив molbuk.ua сам Кушнірик. Водночас Анатолій Чесанов заявив, що "його там взагалі не було".

- Це неправда, мене взагалі в той час на вулиці О. Кобилянської не було, - сказав А. Чесанов під час засідання постійної комісії міської ради з питань регламенту, депутатської діяльності та етики.

Також від відмовився коментувати інцидент кореспонденту molbuk.ua, назвавши чутки про бійку "брєдом сівой кобили".

Потім теж все було цілком мирно, поки не дійшли до питання про зміни в складі міськвиконкому. Оскільки замість Олексія Коломійця, який потрапив туди за квотою «Нашої України», а тепер перейшов в УДАР, спочатку пропонували ввести покійного Юрія Коваля, то проект рішення розділили на два. Одним запропонували звільнити Коломійця, а другим – ввести до складу міськвиконкому Надію Максимюк.

Оксана Продан виступила на захист однопартійця досить мляво, зате Коломійця несподівано підтримали «фронтовики».

Вони вимагали надати йому слово і доводили, що його звільнення не відповідає регламенту міської ради, а також вимагали виступу самого Михайлішина, адже пропозиції щодо змін у виконкомі – це його повноваження. Михайлішин не зміг обґрунтувати звільнення Коломійця – і просто поставив питання на голосування. Результат на табло – «за» 27 при необхідних 31-му – викликав у замісника мера розгубленість, і він оголосив перерву.

Коломієць на радостях побіг на прес-конференцію свого партійного лідера Романа Ванзуряка, але як тільки оголосив про «нашу перемогу» – як депутати міськради повернулися з перерви і тридцятьма трьома голосами таки звільнили Коломійця. А от пані Максимюк, яку депутати назвали і родичкою Валерія Чинуша, і людиною без вищої освіти, яка просто не розуміє, як працює міськвиконком, до складу останнього ввести не вдалося. «За» проголосували тільки 20 депутатів, що вочевидь розчарувало фракцію «Наша Україна». Нагадаємо, принцип представництва фракцій у виконкомі не дотриманий — представників “Фронту змін” та “Свободи” у ньому немає.

Під час обговорення секретар міської ради Віталій Михайлішин не пояснив причини такого рішення.

- Він не справлявся зі своїми обов’язками, не ходив на засідання міськвиконкому, - сказав Михайлішин.

Однак не уточнив, скільки засідань пропустив Коломієць і як саме не справлявся з обов’язками.

Натомість причину змін у складі виконкому пояснив керівник фракції “Нашої України” Валерій Чинуш. Саме ця фракція свого часу запропонувала Олексія Коломійця до складу виконкому і нині саме вона наполягала на заміні.

- Коломієць вийшов із “Нашої України” та вступив до іншої партії, а “регалії” залишити не хоче, - сказав Чинуш. - Це неетично і непорядно.

Представники опозиції наголошували, що перехід до іншої партії не може бути підставою для виведення з виконкому — таке не передбачено регламентом міської ради. Однак представники більшості вважають інакше.

- Склалася практика формування виконкому з представників фракцій міської ради, - пояснив начальник юридичного управління міської ради Олександр Шиба. - Таке було ще за Федорука і на початку цього скликання на погоджувальній раді вирішили формувати виконком так само. При цьому такий порядок регламентом не передбачений. Отож склад виконкому формується з кандидатів за пропозиціями фракцій, тож вони і можуть замінювати своїх представників.

Після обіду депутати традиційно займалися землею.

Більшість з питань приймалися без обговорення, конфлікти виникли навколо конкурсу на реконструкцію Соборної площі та обладнання зупинки біля квіткового ряду «Формаркету». Конфліктували також навколо окремих земельних ділянок для різних бізнесів, за якими вочевидь проглядався інтерес окремих депутатів.

Крім того, ще одна родина у Чернівцях позбулася землі, якою користувалася з 50-х років. Люди просили передати у власність землю під родинним садом – натомість їм надали 10 соток «для обслуговування будинку», а решту землі забрали і планують виставити на аукціон. Так що власники маєтків на Достоєвського і Чапаєва і далі жируватимуть на своїх гектарах – а будь-який чернівчанин, у якого біля батьківського дому на півсотки «більше від норми», завтра може виявити у себе під вікнами багатоповерхівку або ресторан.

Весь післяобідній час Оксана Продан сумно і мовчки сиділа поруч з Віталієм Михайлішиним. Вона намагалася «тримати обличчя», проте було видно, що їй глибоко нецікаві всі ці чернівецькі розбірки. Наприкінці замісник мера навіть подякував нардепу від УДАРу, при цьому не стримавшись від «шпильки» в бік Геннадія Москаля, який теж був на сесії – але до кінця не досидів. Михайлішин пояснив це тим, що генерал-депутат просто не міг витримати стільки часу і не заматюкатись…

За матеріалами micto.cz  та molbuk.ua

1


КОМЕНТАРІ (4)

Панове, дякуємо за републікацію.

Просимо мати на увазі, що умовою републікації є пряме гіперпосилання на конкретну публікацію (в цьому разі - "Оксана Продан на сесії міськради виступила «на підтанцьовці» у Михайлішина") із зазначенням у тексті її заголовку.

avatar

Місто Ч

01 березня 2013 09:23

Хтось днями робив з себе дуже ображеного за те, що йому нагадали про ганьбу плагіату.

avatar

Антиплагіатник

01 березня 2013 13:03

А от мене дуже цікавить, чого цю фіфа взагалі була на сесії, якщо за члена своєї партії не вписалася? Краще б пішла на пресуху Ванзуряка. Мала б відмазку.

avatar

Галя

01 березня 2013 15:02

Ця фіфа мітить у крісло мера Чернівців. То була репетиція, примірка інтер"єру до фігури.

avatar

допитливій Галі

01 березня 2013 19:50