Оксана Продан пояснила, чому не вимагала розпуску міської ради часів регіонала Михайлішина, але хоче, щоб її переобрали нині за екс-регіонала Кушнірика

Оксана Продан пояснила, чому не вимагала розпуску міської ради часів регіонала Михайлішина, але хоче, щоб її переобрали нині за екс-регіонала Кушнірика

18.04.2014, 17:40

Народний депутат України Оксана Продан (фракція "УДАР Віталія Кличка") зустрілася в Чернівцях з журналістами. Очікувано пані Продан повідомила, що разом з Марією Матіос та Юрієм Стецем ініціювала позачергові вибори Чернівецької міської ради.   

Відповідаючи на інші запитання, народний депутат, поміж іншим, також зауважила, що більшість питань порядку денного найближчої сесії міської ради стосуються переважно перерозподілу власності. 

У зв'язку з цим у BukNews одразу виникло два запитання.

Вузьке: чому про перерозподіл власності пані народний депутат заговорила лише зараз? Адже нинішній склад міської ради переділює чужу власність вже упродовж кількох років своєї каденції. Чи тоді переділяли на користь тих, кому слід? 

І більш ширше питання: чому один  і той самий склад міськради задовольняв її тоді, коли більшість у раді належала регіоналам і "тушкам", проте не задовольняє зараз? Адже нині всі регіонали вийшли з партії і більшість переформатовано. 

Нагадаємо, що питання про нагальну необхідність дострокових виборів ради постало вже в 2011 році. Тоді, коли частина депутатів грубо ревізувала волевиявлення виборців і стала "тушками" режиму. У Чернівцях навіть започаткувався громадський рух за негайне переобрання ради. Проте тодішня міська влада на чолі з регіоналом Михайлшиним зробила усе можливе, щоб не допустити позачергових виборів. 

Громадянам потрібна була бодай моральна підтримка. І частина опозиції надала її громаді. Проте позиції Оксани Продан  з цього питання чернівчани тоді так і не дочекалися. 

Чи не єдиний раз в президії  ратуші - поруч з Віталієм Михайлішиним -  пані Оксана Продан з'явилася на сесії міської ради, коли більшість  вивела зі складу виконкому її однопартійця Олексія Коломійця. Виступ пані народного депутата з опозиційної фракції про необхідність для депутатів голосувати особисто тоді оперативно поширила прес-служба міської ради. І навіть розмістила новину на офіційному сайті. Годі навіть уявити подібну швидку реакцію щодо ініціатив інших тодішніх нардепів-опозиціонерів Москаля чи Бурбака.  

Що з приводу цих питань думає пані Оксана Продан - на нашому відео:

 

Окрема тема, яку BukNews теж зачепив на відео, - це доля мільйонів гривень, зібраних для родин  "Небесної сотні" під час телемарафону на 5 каналі. Нинішній кандидат на посаду Президента України Петро Порошенко першим повідомив суму, яку було тоді зібрано. Проте чернівецькі родичі загиблих цих коштів досі не отримали.

Гроші на рахунок переказували багато простих буковинців. Буковинці переказували їх не на виборчу кампанію Порошенка чи на якісь інші цілі, а сім'ям героїв. У коментарі BukNews ці люди повідомили: вони були впевнені, що зібрана сума буде розділена між родинами загиблих. Власне, саме так це питання позиціонував 5-й канал і особисто Петро Порошенко на своїй сторінці у ФБ. Проте де зібрані кошти досі ніхто з них не знає. 

ДОВІДКОВО:

16 квітня відбулося засідання Чернівецької міської територіальної виборчої комісії, на якому приймалося рішення про прийняття протоколу Конференції Чернівецької міської організації Політичної партії «УДАР Віталія Кличка». У разі прийняття цього документу, територіальна виборча комісія була б зобов’язана надати бланки для збору підписів громади про відкликання депутата певного мажоритарного округу міста Чернівців.

 На засіданні були присутні представники від партії «УДАР», громадські організації «Автомайдан», «Студентська Свобода», депутати Чернівецької міської ради чи їх представники, небайдужа громадськість та журналісти, повідомили BukNEWS  в прес-службі обласної організації партії УДАР

Ініціатором процесу відкликання депутатів міської ради, нагадаємо, виступили громадські організації «Автомайдан», «Студентська Свобода» та «Сокіл», які 2 квітня розпочали збір підписів для відкликання депутатів рад різних рівнів області, які себе зганьбили. Згодом ці організації звернулися до Політичної партії «УДАР Віталія Кличка» з проханням підтримати дану ініціативу та забезпечити правове поле процесу.

Так, рішенням Конференції Чернівецької міської організації партії «УДАР» було підтримано громадську ініціативу «За чесне самоврядування» та одностайно проголосовано за направлення документів до Чернівецької міської територіальної виборчої комісії. Зазначимо, що відповідно до законодавства, територіальна виборча комісія має право не прийняти протокол тільки у випадку порушення процедури подання, чого, як зазначив юрист партії «УДАР», допущено не було.

Не маючи суттєвих аргументів для неприйняття даного проколу, члени територіальної виборчої комісії, як і депутати міської ради, акцентували увагу на Законі «Про статус депутатів місцевих рад», розділі V, який і визначає процедуру відкликання депутатів. Трактуючи Закон по-своєму,опоненти «УДАРу» посилались на те, що статті згаданого Закону говорять про процедуру відкликання одного депутата, а не 15, тобто документи мали бути підготовлені на кожного із депутатів зокрема. Ще одним аргументом не на користь «УДАРу» було те, що дана політична сила не брала участі у виборах до місцевих рад у 2010 році (до слова, у Чернівцях партійний осередок був створений в 2011 році), тому вона і не має права виступати за ініціативу відкликання. Однак усі ці твердження були спростовані.

Питання про прийняття протоколу Конференції Чернівецької міської організації Політичної партії «УДАР Віталія Кличка» поставлене на голосування. Територіальна виборча комісії попросила п’ятихвилинну перерву і направилася у кабінет голови комісії, щоб усе зважити. Разом із ними «радитись» пішов і запрошений комісією юрист. Після перерви все ж голосували, при тому, аж двічі. Результати залишились незрозумілими: «За» прийняття протоколу із 10 присутніх членів комісії (всього12) не проголосував ніхто, «Проти» спершу було 4, за другим разом – 5 членів комісії, «Утримались» відповідно 6 та 4 члени комісії.

1


КОМЕНТАРІ (4)

http://youtu.be/ZZZwoaslG3M

avatar

уважний

18 квітня 2014 17:50

Нехай ця свинота свій писок обтирає. Так блищить від жиру. Вона  що, салом змажує? Бридке видовище

avatar

Оксанці

18 квітня 2014 18:33

О тепер я зрозумів чому її чоловік так гуляє з молодими дівчатами. Не раз бачив в Рефлекшені . А молоденьки у нього красуні.

avatar

18 квітня 2014 18:35

писатель,ты много пиз*ишь.смотри а то дописдишься долбоеб. 

avatar

садгорская 32

18 квітня 2014 19:44