Оксана Продан: ініціатором ремонту доріг в Чернівецькій області за кошти митниці було депутатське об’єднання «Буковина»

Оксана Продан: ініціатором ремонту доріг в Чернівецькій області за кошти митниці було депутатське об’єднання «Буковина»

16.02.2016, 15:09
Оскільки на сторінках BukNews знову піднімається тема ремонту доріг в області і публічно озвучуються обвинувачення на адресу членів депутатського об'єднання "Буковина", прохання опублікувати протилежну точку зору, - йдеться у листі на адресу редакції. 
 
Подаємо відповідь прес-служби Оксани Продан:
 
Народний депутат Оксана Продан нагадала, що відповідна пропозиція членів «Буковини» була підтримана Президентом України. Натомість Уряд на чолі з Арсенієм Яценюком пропонував ремонтувати дороги за кошти митниці лише в Одеській області.

«Весь минулий рік члени «Буковини» працювали над тим, щоб область отримала додаткове фінансування на інфраструктурні проекти. Навесні разом з колегами нам вдалося домогтися виділення коштів на автошляхи Карпатського Єврорегіону, а влітку переконати Президента України поширити експеримент з ремонтом доріг за рахунок надпланових доходів митниці на Чернівецьку область. В результаті Буковина в 2015 році додатково отримала близько 56 млн. грн.», – повідомила Оксана Продан.

Голова депутатського об’єднання «Буковина» звернула увагу, що наприкінці минулого року парламент вніс зміни до Бюджетного кодексу.

«Місцева влада тепер має можливість визначати, на які дороги області спрямовувати кошти з митниці. Відтепер вони не потребують жодних вказівок з Києва, тому в цьому році важливою буде співпраця голови облдержадміністрації та облавтодору, а ще більше – контроль громадськості, зважаючи на те, як дехто намагається перевести в політичну площину тему фінансування доріг», – зазначила нардеп.

Що стосується ініціатив «Народного фронту», за які не голосували члени об’єднання «Буковина», то причина такого рішення полягає в корупційному змісті пропозицій.

«Пропонувалося фінансувати не лише ремонт доріг, але й обладнання митних переходів. Ми виступили проти такої ініціативи, оскільки коштів не так багато. Крім того, виникли серйозні сумніви, що митниця витратить свою частку за призначенням», – підкреслила Оксана Продан. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нардепи об’єднання «Буковина» не голосували за дорожні поправки Бурбака, зате тепер активно на них піаряться (ВІДЕО)

ДОВІДКА

Хронологія прийняття рішення щодо експерименту з ремонтом доріг за рахунок надпланових доходів митниці

08 липня 2015 року – Президент України вніс на розгляд парламенту законопроект 2315а. В ньому запропоновано провести експеримент з ремонтом доріг за рахунок надпланових доходів митниці в трьох українських областях – Одеській, Львівській та Волинській.

08 липня 2015 року – Кабінет Міністрів України на чолі з Арсенієм Яценюком вніс на розгляду парламенту альтернативний законопроект 2315а-1 з пропозицією провести експеримент лише в одній області – Одеській. 

16 липня 2015 року – Оксана Продан разом зі своїми колегами з міжфракційного об’єднання «Буковина» звернулися до Президента України з проханням поширити експеримент на Чернівецьку область.

10 серпня 2015 року – звернення депутатів об’єднання «Буковина» підтримано, в текст законопроекту 2315а до другого читання включено Чернівецьку область.

03 вересня 2015 року – законопроект 2315а прийнято в другому читанні та в цілому. За – 234 депутати

04 вересня 2015 року – закон підписано Президентом України.

24 грудня 2015 року – прийнято зміни до Бюджетного кодексу України. Відповідно до них, регіони, включені в перелік експериментальних, отримали право самостійно визначати, на які дороги витрачати кошти з митниці.

1


КОМЕНТАРІ (2)

 А  бурбак  с  Рыбаком  рубахи  рвут  на  груди,  показывают  всю  свою  мощь  в  выбивании финансов  на  дороги  и  мосты родного  края.  Арсений-впереди,  на  белом  кролике!  Толку,  правда,  нет.  Фищук  с  Пуршагой  забили  болт  на  все  эти  потуги,  под  задницу  их  положили и дуют  на  них.САД  еле  вырвала  у  них 28 млн.  А  на  мост  на  Путилу-так  и  не  удалось.

avatar

НВ

16 лютого 2016 13:35

Ця проданиха зі своїм чоловіком лише дестабілізує ситуацію на Буковині, дійсно митниця показала результат роботи, заробила кошти для рідного краю, то ця депутатша не може заспокоїтись, видаючи це за свою заслугу, ви ж спите і бачите, як забрати під свій контроль митницю, щоб контрабасити спокійно і  ніяких грошей Буковина більше б не отримала, це факт

avatar

Юля

16 лютого 2016 13:47