Одиннадцять проектів за вісім мільйонів гривень допомоги з держбюджету:  Новоселицька ОТГ розширює територію громади і розвивається

Одиннадцять проектів за вісім мільйонів гривень допомоги з держбюджету: Новоселицька ОТГ розширює територію громади і розвивається

20.11.2019, 14:19

Новоселицька об’єднана громада утворилась у 2017 році, тож вона вже двічі отримувала відповідну субвенцію з держбюджету. Минулого року сума державної підтримки склала 3,6 млн грн, які скерували на 5 проектів. У Строїнцях збудували адмінприміщення на стадіоні та встановили глядацькі трибуни. До села Рингач здійснили гравіювання дороги та водовідведення. У Маршинецькому НВК та Новоселицькому ліцеї відремонтували покрівлі, а в школі №3 міста Новоселиця зробили капітальний ремонт харчоблоку і допоміжних приміщень. Освіта та спорт були пріоритетами у розвитку інфраструктури минулого року, і, значною мірою, ці напрями продовжилися у 2019 році. 

Цього року Новоселицька ОТГ отримала 4,62 млн грн, що на 1 млн грн субвенції більше, аніж торік. Це стало можливим через розширення території громади і приєднання сіл Зелений Гай та Котелеве. Ці кошти було спрямовано на 6 проектів у шести різних локаціях. У школі села Котелеве поставили нові вікна в навчальному корпусі та спортзалі, на що передбачили з коштів субвенції 624 тис. грн. У Зеленогайській школі за 405 тис. грн зробили капітальний ремонт приміщення харчоблоку. 

В село Рокитне спрямували 1,3 млн грн. За ці кошти тут розпочали будівництво спортивного залу. Ще один проект для сфери освіти реалізували у Новоселиці – здійснили заміну частини даху у гімназії. На це передбачили 1,34 млн грн з інфраструктурної субвенції. У селі Рингач 408 тис. грн з субвенції спрямували на встановлення вуличного освітлення, а в селі Строїнці 540 тис. грн використали для ремонту дороги місцевого значення (вул. Шевченка). 

Окрім цього в Новоселиці відбувається реконструкція колишнього кінотеатру у спортивний комплекс. Ця ініціатива стала можлива завдяки перемозі у конкурсі проектів Державного фонду регіонального розвитку (ДФРР). Згідно з початковим кошторисом загальна вартість реконструкції складає 9,64 млн грн, з яких 5,78 млн грн кошти ДФРР і 3,85 млн грн – співфінансування від громади. Станом на кінець жовтня тут велись зовнішні роботи з утеплення фасаду.

Andrii Kuchuran

1