Один із керівників ГО 'Ніхто крім нас' допоміг втекти 'чорній сотні' 'Беркута', - Горбатюк

Один із керівників ГО "Ніхто крім нас" допоміг втекти "чорній сотні" "Беркута", - Горбатюк

27.07.2016, 02:38

Одному з керівників громадської організації "Ніхто крім нас" оголошено про підозру в приховуванні злочину у справі про розстріл 39 активістів Майдану 20 лютого 2014 року на вулиці Інститутській у центрі Києва співробітниками спецпідрозділу "Беркут".

Про це керівник департаменту спеціальних розслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк заявив у коментарі LB.ua, передає Цензор.НЕТ.

При цьому Горбатюк відмовився назвати прізвище підозрюваного, зазначивши лише, що він є одним із керівників ГО "Ніхто крім нас".

"Йому повідомили про підозру в приховуванні злочину, це стаття 396 Кримінального кодексу, санкції якої передбачають позбавлення волі до 3 років, тобто, це не тяжкий злочин, середньої тяжкості. Кримінальний кодекс не передбачає в такому випадку арешту як запобіжного заходу. Розслідування триває, воно ще не завершене, повинні бути встановлені всі обставини і деталі. Коли будуть встановлені - справа буде направлена до суду, розслідування ще триває і такі подробиці досудового слідства (мотивація підозрюваного) не можуть бути оголошені", - зазначив Горбатюк.

Відповідаючи на питання про те, чи допомагали підозрюваному інші активісти Майдану, представник ГПУ зазначив: "Ми не говоримо про те, що саме ця особа була активістом Майдану, говоримо про те, що він з керівництва громадської організації. Є особи, яким давали вказівки щодо сприяння приховуванню злочину. Але зараз підозру оголошено тільки одній людині", - резюмував Горбатюк.

При цьому, за інформацією головного редактора LB.ua Олега Базара, йдеться керівника ГО "Ніхто крім нас" Олександра Ковальова.

"У LB.ua є інформація про те, що особа, яка допомагала чорній роті "Беркута" позбутися зброї і залишити Київ, - керівник ГО "Ніхто крім нас" Олександр Ковальов", - написав він на своїй сторінці в соціальній мережі "Фейсбук" .

Нагадаємо, Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що чоловік, який втопив зброю "чорної сотні" і сприяв втечі "беркутівців", був одним з учасників Євромайдану.

"Що стосується зброї. Дійсно, за допомогою контррозвідки Міноборони ми знайшли зброю "чорної сотні", зокрема, і снайперську гвинтівку, яку бачила вся країна під час страшних кадрів стрільби з Жовтневого палацу по Майдану. Ми знайшли цю гвинтівку разом з великою кількістю автоматів в одному з київських озер, вони були розрізані і втоплені однією групою, керівник якої проходить по слідству. На жаль, це чоловік, який, за нашою версією, за вказівкою Захарченка вивів "чорну сотню" з Києва, знищив зброю, втопив її, хоча сам він був разом з нами на Майдані", - повідомив Генпрокурор.
 
Джерело:http://ua.censor.net.ua/n399179
1


КОМЕНТАРІ (4)

А,що Юрій Ковалець ,який в Чернівцях очолює ,,ні хто крім нас" скаже нам проце!Що він робив у морзі  на Руській сьогодні!Готує якусь проплачену акцію?Служби придивіться ,що він планує!

avatar

Сотник

27 липня 2016 00:02

Більш паскудного крахобора як Ковалець,нема. Хіба що зі мною може позмагатись

avatar

Жижиян

27 липня 2016 14:08

Ну шо,Ковалець,пез...рики?Или еще поскачешь?

avatar

Ольга

27 липня 2016 14:12

Бурбак по крахоборству поза конкуренцією !!!

avatar

Лжежижияну

27 липня 2016 18:34