'Один буквально живе в телевізорі, а іншому намагаються зіпсувати навіть передбачений законодавством прямий ефір, залітаючи до студії із завзяттям павіана в період спарювання', - Олекса Аркуш

"Один буквально живе в телевізорі, а іншому намагаються зіпсувати навіть передбачений законодавством прямий ефір, залітаючи до студії із завзяттям павіана в період спарювання", - Олекса Аркуш

25.10.2012, 14:21

Що є спільним між балансом і Буковиною? Особливо зараз, за кілька днів до сакральної та всім набридлої дати, двадцять восьмого дня десятого місця дві тисячі дванадцятого року нашої ери. Окрім першої літери мабуть таки нічого.

З давніх-давен «людина розумна» прагнула віднайти цей самий баланс. Древні греки казали про певну впорядкованість світу, «Космос», а китайці плекали рівновагу двох протилежних начал: «Інь» і «Ян».

Певно в «краї, в якому варто жити» нині вважають себе мудрішими за представників древніх цивілізацій. Бо тепер чомусь представникам однієї партії невідомо чому всюди гарантовано зелене світло, а іншим, наприклад, зривають акцію щодо належності перших до цієї не надто популярної в області партійної структури.

Один буквально живе в телевізорі, а іншому намагаються зіпсувати навіть передбачений законодавством прямий ефір, залітаючи до студії із завзяттям павіана в період спарювання.

Чомусь місцевий медіамагнатик і, даруйте, політик, вважає за можливе давати вказівку припинити трансляцію однієї передачі, але закриває очі на відверту чорнуху на його телеканалі. І ця ж людина із вишколом затятого революціонера не так давно перед міськрадою волала в рупор виступаючи проти утисків свободи слова.

Жертвою подібної вибіркової рівноваги встигла стати молода журналістка, яка, по суті, не сказала нічого нового, а лише те, про що мовчали, в першу чергу, її колеги по цеху. І вже не так важливо, що виступала вона на прес-коференції поруч із представниками опозиції. Нехай кожен журналіст в області, поклавши руку на серце, скаже, що все сказане там цією сміливою, проте вже безробітною дівчиною є неправдою.

Будемо відвертими, вже давно всім відомо, що чернівецьке телебачення останніх місяців інакше, окрім як «MTV» не називають. Не кажучи вже про газети, для яких вибори – це всеодно що жнива для хлібороба. Які там журналістські стандарти, збалансованість і решта подібних «нісенітниць» і «теоретизацій»!.. Цю непросту ситуацію може змінити лише принципова позиція самих буковинських журналістів. Інакше більшість із них і надалі відіграватиме роль не четвертої влади, а покірних слуг, яких час від часу чиновники підгодовуватимуть на фуршетах.

Баланс…баланс...звичайне слово, яке зараз, на жаль, так мало присутнє на Буковині, в краї, в якому варто не просто жити, а жити справедливо.

Олекса Аркуш

народний смсник

http://www.facebook.com/oleksa.arkush

1