'Одним ми багато років не надавали цього права, а депутату міської ради – надали': Максимюк сподівається на моральність Продана і вето Каспрука

"Одним ми багато років не надавали цього права, а депутату міської ради – надали": Максимюк сподівається на моральність Продана і вето Каспрука

09.09.2017, 13:41

У програмі "Суть Речей" депутат Чернівецької міської ради, голова фракції БПП "Солідарність" у міськраді Василь Максимюк розповів, як ставиться до того, що депутати дозволили своєму колезі, голові фракції "Рідне місто", Василю Продану, купити землю в центрі Чернівців.

Людмила Григорчук: Мені видався непростим цей тиждень для Чернівецької міської ради. Сесія, дискусії, купівля землі, заяви міського голови про домовленості у раді щодо "шкурних" і "корупційних" питань, нова інформація про обрання секретаря міськради. Щодо продажу землі, міський голова звинуватив голів фракцій у тому, що вони сприяють незаконним рішенням…

 ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Продан не хоче відділяти бізнес від влади

Василь Максимюк: Моя суб’єктивна думка з цього приводу: якщо буде порушене законодавство, то хай воно буде доведено в суді. Я - депутат третього скликання вже, і скажу, що подібні рішення міська рада приймала вже раніше, щодо викупу землі у центральному ареалі міста, але за рішенням суду. Земельний кодекс надає право викупу земельної ділянки, але є моральна відповідальність тієї людини, яка, будучи депутатом, будучи головою фракції, звернулася про викуп цієї ділянки. Це може стати нездоровим прецедентом, бо багато людей мають власність у центрі міста. То чому одним ми багато років не надавали це право, а депутату міської ради – надали. Це більше моральна відповідальність цієї людини, яка хоче це зробити. Історія розсудить.

Людмила Григорчук: Ви голосували за це рішення?

Василь Максимюк: Я голосував за, бо це не порушенням законодавства. Тепер має відповідати депутат. Міський голова заявив, що буде накладати вето і тоді ми будемо фракційно приймати рішення, чи долати вето, чи ні.

Джерело: http://acc.cv.ua/ 

ДОВІДКОВО:

Міський голова Олексій Каспрук відповідно до наданих йому законом повноважень, зупинив дію шести рішень міської ради, які прийняті з порушенням вимог Конституції України, Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та інших законодавчих та нормативних актів. Подолати вето міського голови та підтвердити своє попереднє рішення депутати зможуть на позачерговій 37 сесії міської ради, яка скликається 14 вересня о 10.00 в сесійній залі Чернівецької міської ради.

 Олексій Каспрук зупинив дію пункту 3 рішення міської ради VІI скликання від 05.09.2017 р. №862 «Про розгляд звернень фізичних та юридичних осіб щодо продажу земельних ділянок, власникам об’єктів нерухомого майна, що розташоване на них та визнання такими, що втратили чинність окремих пунктів рішень з цих питань», яким депутату Продану Василю Сафроновичу надано дозвіл на викуп земельної ділянки за адресою вул.Університетська,20 площею 0,1091га для будівництва та обслуговування будівель торгівлі. Міський голова вважає,що зазначене рішення прийнято з порушенням Закону України «Про запобігання корупції» і він зобов’язаний його зупинити на виконання вимог частини 7 статті 53 цього Закону.

1