Одного із співучасників пограбування громадянина Індії на Буковині покарано, іншого оголошено у розшук

Одного із співучасників пограбування громадянина Індії на Буковині покарано, іншого оголошено у розшук

27.01.2016, 00:59

Нещодавно уПершотравневому районному суді м.Чернівці завершено розгляд матеріалів кримінального провадження щодо 22-річного мешканця обласного центру.

Встановлено, що 31 грудня ще 2014 року, всього за 30 хвилин до початку новорічних свят на вул. Герцена м. Чернівці фігурант спільно із поки-що невстановленим молодим чоловіком несподівано напали на пішохода (згодом стане відомо, що це був 20-річний громадянин Індії, студент одного із вузів Буковини) підступно та навмисне нанесли йому кілька ударів в обличчя, спричинивши легкі тілесні ушкодження і, словесно погрожуючи англійською мовою, відкрито заволоділи його мобільним телефоном «Самсунг» вартістю у 10 тис. 410 гривень.

У ході оперативно-пошукових заходів правоохоронці одного із нападників встановили та припровадили його у кабінет слідчого, а відтак – і на лаву підсудних.

Служителі Феміди, ретельно проаналізувавши зібрані та систематизовані по справі докази, провину нашого земляка у відкритому викраденні чужого майна (грабіж), поєднаному із насильством, що не було небезпечним для життя чи здоров’я потерпілого (ст.186 ч.2 КК України), встановлено у повному об’ємі. І за скоєне призначили йому покарання – чотири роки позбавлення волі. У той же час, врахувавши цілий ряд обставин (ст.ст.75,76 КК України)  обвинуваченого від виконання призначеного даного покарання звільнено. Натомість йому  встановлено однорічний іспитовий термін, певні зобов’язання та обмеження у поведінці.

А особа іншого фігуранта цього грабежу встановлюється і маємо сподівання,  що він найближчим часом теж постане перед судом та понесе за даний кримінальний проступок передбачене чинним законодавством покарання. 

Володимир Драюк, ТУ ДСАУ в області

1