Ода на увольнение Марины Либановой

(неестественный отбор)

Ода на увольнение Марины Либановой (неестественный отбор)

09.07.2012, 02:55

Не успел написать что-то задумчивое о книгарнях, и вот, на тебе, коммунальное предприятие, ведающее книжными магазинами, не с миром, но упокоилось. По собственному, можно сказать, желанию вдохновенно самоликвидируется (с восторгом реорганизуется). И, конечно, интересней всего: какой у реорганизаторов план? Есть ли у вас план, мистер Фикс?! А плану-то полные карманы. И оказалось-то, что первый шаг этого плана - уволить Марину Либанову (рук. «Букинист») и ее коллегу из магазина «Наука». Именно тех, кто активно протестовал против реогранизации,тех, кто требовал, чтоб чиновники ОДА представили внятный план реорганизации. Ведь помещения книжных магазинов в центре города - лакомый кусочек.

Вместо того, чтоб представить этот прозрачный план (чтоб не сомневались), власти уволили тех, кто протестовал. Чего мудрить.

Вот читаю эту новость и впечатляюсь,  ну как же все-таки незамысловато  все устроено. Скучно. Предсказуемо. Вот  когда сельские маргиналы ватагой собираются, чтоб за свои сопливые обиды поквитаться, то это понять можно, на то они и сброд унылый.  Но когда чиновники высших рангов делают то же самое… Ну как-то так невкусно, как и в помойном ведре не бывает.

Но я, собственно, не об этом хотел написать. Не обидеть хотел, а поразмышлять… О естественном и неестественном отборе. Вот любит Марина Либанова свой магазинчик. Иные мучаются на своих рабочих местах, лямку тянут, спят, ноют, на жизнь жалуются, а она там цвела (надеюсь, и будет цвесть),  и магазинчик этот вроде ее детище любимое. Не он ее, а она его сделала.  Поэтому мне и не надо объяснять сейчас в статье, кто такая  Либанова. Знают ее из-за этой ее любви, гордости, кайфа от того, что она продавец книг.  Вот и охота спросить РЕОРГАНИЗАТОРОВ – чего вы хотите там улучшить, унылые искатели прибыли? Вы человека любящего хотите заменить на человека послушного, удобного? В этом ваша реорганизация главная? (Начинают же с главного)  

 Когда я вижу политические митинги, я посмеиваюсь втихомолку, если честно.  Но Либанова ведь не против Януковича выступала!!! Что ж обиделись вы, господа чиновники? Продавец книг выходит на митинг потому, что у него есть мнение о реорганизации книжных магазинов. Это святое. Это все равно, что человек вышел, чтоб рассказать, что с его домом что-то происходит. Это его право. И если увольнять за то, что люди высказываются… Неужели так протест не понравился? Ну о чем тогда говорить и стоит ли. В народе говорят: есть две категории, которым возражать нельзя – это убогие, и сумасшедшие. И чиновники отныне тоже в их ряду? Мне жаль чиновников. Они не слышат  ни нормальной шутки, ни нормальной человеческой интонации. Только подобострастный лепет подсиживающих их. А это неприятный звук. Ну добро бы о политике шел разговор, тут понятно (что скажут в Киеве, неприятности, то се)..  Выходит  с вами  вообще опасно разговаривать. Господи, какая бедность человеческая.

Итак, вновь об отборе. Чиновник, послушайте. Предположим в больницу попали, пусть самую лучшую, с репутацией, а там вместо любящих дело врачей, оригиналов, смельчаков, неординарных личностей -- безопасных да послушных оставили и тех, кто вовремя наверх платит;  или в школу отдаете ребенка, а там вместо творческих и любящих учителей – учителя послушные;  в милицию пришел с заявлением, а там вместо умного следователя – послушный; к попу приходите, смерти, горя  боитесь, за утешением пришли --  а там, вместо молитвенного труженика, борца духа, воина правды – тоже послушного поставили. Отбор.

И вот не хочется как-то своих выводов, свои гвозди вбивать в концовку.  Вот хочется разговора. Как вы думаете, товарищи читатели, почему ИМ нравятся унылые долбо…бы. Зачем им они?

Сергей Воронцов - Чарльз Дарвин

1


КОМЕНТАРІ (32)

Молодець Сергію!

avatar

08 липня 2012 23:21

"Следовательно, как журналисты, почаще и напоминайте им вслух на пресс-конференциях: кто они".

http://s-vorontsov.vkursi.com/3855.html#comment13337

avatar

Цитата С. Вишинського з vkursi.com

09 липня 2012 08:04

avatar

Юрій Чорней

09 липня 2012 08:07

Спасибо Сергей. Особенно за фотографию Сталина. Действительно, все что творят (твари) в последнее время, напоминает его стиль.

avatar

Doru

09 липня 2012 08:40

Єдине, чого не вистачає для повноти картини - імен цих мавп. А то виходить про всіх і нікого. Буковина має знати  своїх героїв. Список прізвищ в студію!!!!

avatar

Читач

09 липня 2012 09:00

avatar

Marina Libanova

09 липня 2012 09:05

avatar

Tetyana Strylchik

09 липня 2012 09:21

Два акценти:

1. Як виявилось, "чернівецької мудрості" у дружини І.Вергуна більше, ніж у М.Лібанової

2. Саме М.Лібанова не зовсім вміло "заплела" у господарське питання політику, що й стало причиною решти наслідків. Якби їй стало мудрості не переводити питання в політичну площину, - будьмо реалістами: окремі політичні сили краю заробили "пару дивідентів" на цій, на перший погляд, банальній "темі", - цілком можливо, що результати "на виході" були би зовсім іншими. Однак, швидше за все, Марина Львівна просто не втрималася від спокуси надати ситуації "широкого суспільного розголосу". Не виключно, що вона сподівалась ще й на підтримку "провідних опозиційних сил краю - борців зі злочинною владою та за краще майбутнє", однак не розрахувала, що цим "борцям", як би сказали в Одесі, "єйо інтєрєс бєзінтєрєсєн". В результаті її банально використали, ні на йоту не допомігши...

avatar

читач

09 липня 2012 09:34

avatar

Юрій Чорней

09 липня 2012 09:46

avatar

Сергій Воронцов

09 липня 2012 10:45

avatar

Арта Мелос

09 липня 2012 14:21

Лібанова відстоює СВОЄ. Що своє? Це КОМУНАЛЬНА КНИГАРНЯ, а не власна Лібанової. А вона чомусь вирішила, що то ЇЇ ВЛАСНІСТЬ. У цьому вся проблема. Питання до автора - якщо наймаий працівник не виконує рішення свого засновника чи роботодавця, що робить в такому випадку роботодавець? А ви пишете, що Лібанову звільняють за політику? Дурня повна. 

avatar

депутат

09 липня 2012 14:34

Дурний піп вас хрестив чи рабин обрізав. То виходить найманий працівник це РАБ? А як же трудове законодавство, права громадян, Конституція. Те що ви на все це плювали, бо сам певно тушка, зовсім не значить, що всього цього не має бути. За що її звільняють? Де догани, висновки. Бо так забаглося Галицю? Так до вашого відома Галиць - це не громада і не власник книгарні. Ви ж самі кажете, що майно комунальне, а не приватне. Значить воно в тому числі надлежить Лібановій, мені і навіть вам, хоч ви й дебіл. То чому у мене і Лібанової менше прав управляти нашим майном, ніж у Галиця? Те, що стушкована рада ФОРМАЛЬНО представляє наші інтереси і ніби від нас управдяє туфта. Бо ви самі ревізувавши волевиявлення громади позбавили її легітимності. Значить не можете управляти комунальним майном від мого імені. Дивуюся, чому досі ніхто з простих мешканців чернівців не подав на раду в суд за те, що вона не спитавши його, громадядна,  згоди руйнує його майно. Де референдум з цього важливогопитання??? Рада не має довіри людей, бо стушкована. ГЕТЬ ДЕБІЛІВ з влади!!!!

avatar

Депутату

09 липня 2012 14:46

Не збагну, про руйнування якого майна ви кажете. Книгарня як була там і залишиться. Просто замість Лібанової, яка сама відмовилась далі працювати, в книгарні працюватиме інша людина. Не бачу, як це зачіпає мої і мешканців міста інтереси. Не треба плутати праведне з нрішним, хотя я розумію, що захищати соплемінників треба завжди, навіть якщо вони не праві.

avatar

депутат

09 липня 2012 15:20

"Стушкованый" у вас мозг! Вот раз честный такой, так идите и избирайтесь, а не из кустов обнаженные части тела показывать! Становитесь депутатом и работайте на благо людей!

avatar

"Депутату"

09 липня 2012 16:20

А що пан автор все тільки про Лібанову та про Лібанову - де позиція інших директорів/працівників книгарень? Виходить, що їх все влаштовує і ніхто їхні інтереси не порушує. якось дуже вибірково написано.

avatar

Сергій Романюк

09 липня 2012 16:22

Ще раз повторюю: чому ваше слово, як власника, вище мого? У сенсі, якщо ми обидва власники книгарні? Чому позиція одного власника Галиця має переважити позицію інших 1500 власників книгарні, які підписалися на підтримку Букініста?  А щодо нового продавця, то ви тільки ще раз підтвердили свою сталінську сутність. Це ж при батькові народів нас учили, що незамінних немає. То виходить Галиць сталініст? А я вважаю, що незамінні є. І це якраз той випадок. Не треба ставитися до людей, як до лайна, нешановна владо! А щодо власного балотування, то даруйте, але ви перетворили орган самоврядування на таке болото, що нормальні люди на відстань гарматного пострілу не хочуть туди наближатися. Бо інакше треба затискати носа від смороду.

avatar

Депутату2 і "депутату"

09 липня 2012 16:44

Коли нема що сказати, то одразу переводиться все на лайку і образи. Причому тут Сталін? Причому тут Галиць? І чому інтереси пані Бібанової є вищими від депутатів обласної ради, бо то вони, а не хтось інший прийняли рішення про реорганізацію книжкових магазинів, і в тому рішення ні про якесь розграбування і лакомі приміщення цих книгарень не йде мова, то все хвора уява Лібанової і тих політиків, які попіарились на цій темі. От і вся правда.

avatar

депутат

09 липня 2012 17:23

avatar

Сергій Воронцов

09 липня 2012 17:31

Дивно, звідки пан Автор взяв, що влада мститься директору магазину? Два директори магазинів ВІДМОВИЛИСЯ САМІ працювати далі, і ніхто їм насправді не мститься. В мітингах проти реорганізації брали участь всі директори книгарень, то чому влада не мститься всім? Це не помста влади, просто директори двох магазинів(доречі, чому ви нічого не пишете про директора книгарні "Наука"?) не виконують рішення обласної ради як свого засновника, тому їх вирішили звільнити за це, щоб реорганізація книгарень могла відбутися. Ось і вся історія. Тому не приписуйте того, чого немає. То все домисли.

avatar

депутат

09 липня 2012 18:29

Отойду от темы немного, хотел заказать книгу в магазине Наука и через дорогу от маг. Березка, в обои магазины заходил 4 раза, каждый раз напоминал о себе.
Но книгу заказать не смог. Хотя магазин на ул. Кобылянской напрямую работает с издательством.

Так о чем мы говорим, когда куча магазинов работают в убыток, а те кто поддерживали эти митинги покупали книгу не чаще 1-2 раза в год. Хотите поддержать? Оплатите людям зарплату, помогите выйти с убытков, купите книги. А сокращение людей и закрытие магазинов — это то, чего следует ожидать.

ps: Марину Либанову жаль, если это было ее «дитя», новых вдохновений ей в жизни.

avatar

Сергій Батаєв

09 липня 2012 18:56

avatar

Сергій Воронцов

09 липня 2012 19:24

Які ви все х таки халуї депутати тушки. Ви що думаєте, що громада дурніша від вас? І досить нам забивати баки нібито реорганізацією. Створена депутатами комісія лдіквідаційна, а не реорганізаційна. Депутат ви брехун. Розкажіть людям як погрожували директорам ОМОНОМ! Як звинуватили їх в порушенні законів, нібито на папері зарплата 1300, а на справді на порядок вища! Розкажіть нам де ж той "ефективний менеджер"? Де ж бізнес план нового ефимерного підприємства? ви депутати не маєте права іенорувати думку громади, та творчих обєднань Буковини. Ми розуміємо, що восени вибори не до місцевих рад. Того ви так знахабніли. Але  прийде час і для вас!!! Схаменіться поки не пізно!

avatar

Чернівчанин депутату

09 липня 2012 22:07

люди, не будьте наївними, ну який "депутат" тут коментарі пише. Або сам Галиць, або його підлеглі ж..пу рвуть. Що означає "комунальна" власність? Скільки реально власності вклала в ці магазини облрада? Нуль з копійками! Вони лише ФОРМАЛЬНО були власникамм, аби тримати таких, як Лібанова, на короткій прив'язі. І тема "комунальної" власності мусується в коментарях постійно одними і тими ж людьми. Чому облрада, яка не має РЕАЛЬНОЇ власності в цих магазинах, не відпустила магазини на свободу? І хай би барахталися там, хай би виживали. А знаєте чому? Бо вони би ВИЖИЛИ - без цієї влади і її "мудрого" керівництва. 

Єдине, що владу там цікавить - це приміщення і власна вигода. Власна вигода Галиця, який вже кілька разів проговорився, яке класна є видавництво в Україні - Фоліо. І воно тепер матиме мережу книгарень в Чернівцях. А Галицю відсотки капати будуть. Нє?

avatar

уважний читач

10 липня 2012 12:43

Громада? Не смішіть мої капці! Яка громадама? 50 чоловік це і є вся громада? А про зарплату чистійська правда - на папері вони собі 1300 писали, а в кишеню клали - мама рідна! Там і банкоматів понавстановлювали за відкати від банків, і непотріб  канцелярський всякий продавали. Ще трохи й труси почали би продавати як в товарах длямолоді.

avatar

Чернівчанину

10 липня 2012 12:46

Что ж вы Крайса не защищали, когда его с директорства водоканала убирали? Почему митинги не проводили, статьи не писали? А убирали брутально и грубо! И кто? Сам же Федрук ваш любимый! А все почему? А для того, чтоб деньги бюджетные и дальше с Шумейком пилить! А за Крайса и коллектив был и с предпринимателями трения прекратились. Где вы тогда были?

avatar

Валентин Серебрянко

10 липня 2012 12:50

мальона, закрий рот і не рахуй чужі гроші. Свої труси пантруй.

avatar

книгарні

10 липня 2012 12:58

avatar

Сергій Воронцов

10 липня 2012 13:44

avatar

Сергій Воронцов

10 липня 2012 13:50

Функції "засновника" припиняються в момент реєстрації підприємства/організації. Обласна рада ніколи! не втручалася в господарську діяльність цих магазинів - бо фактично там майна/власності обласної громади немає. Приміщення орендуються в міста. А те що ублюдок Буратіна вирішив напаскудити - так це зовсім інша історія. Така його турятинска натура - воно як не нагадить то може здохнути.  Чого і бажаю усій нинійній камарильї біло блакитній.

avatar

Семен

10 липня 2012 16:17

А чего тогда депутат, если он такой правый в своих коментария так путается?... То сама отказалась работать и на ее место другой человек есть, то уволили за невыполнение указаний... Так значит без толку тут петь о том, какой вы белый и пушистый депутат... А по поводу того, почему автор именно о Либановой писал? Да просто таких как она больше нет в этом городе к большому сожалению... Да и про директора "Науки" он тоже написал... Так, что немного внимательней читайте... Ценности у каждого свои, а вам "депутат" видимо это не дано понять...

 

avatar

....

11 липня 2012 02:04

Турятинскій вуйко навчився гратися в інтернет, тому і вирішив продати приміщення книгарень. Воно х нечість і брехун. Гей вуйко! Громада це люди вільні, а не твої раби. Почитай "По ком звонит колокол" в неті є.

avatar

земляк депутату

03 серпня 2012 01:12