Обираємо молодих та потужних: Дорін Тарица, кандидат у депутати Чернівецької районної ради, №8 у списку від ЗЕ-команди - один з таких

Обираємо молодих та потужних: Дорін Тарица, кандидат у депутати Чернівецької районної ради, №8 у списку від ЗЕ-команди - один з таких

13.10.2020, 13:23

      Людей, котрі вже довели свій професіоналізм і порядність

Виборча кампанія у ради усіх рівнів виходить на фінішну пряму, і люди дуже сподіваються обрати до рад справді ґаздовитих та порядних кандидатів, які мають досвід і знають, як використати його на практиці. На щастя, такі є, а тому міцніє надія, що у разі їхнього обрання, влада опиниться у чесних та умілих руках.

Дорін ТАРИЦА, кандидат у депутати Чернівецької районної ради, №8 у списку від ЗЕ-команди - один з таких. Це людина з чітким баченням спільної перспективи розвитку району, обізнана з проблематикою ОТГ, з досвідом спілкування з людьми і високим коефіцієнтом корисної дії, який буде спрямовано на користь усіх мешканців. З ним наша коротка розмова.     

- Пане Дорін, чому ви балотуєтеся у районну раду саме від партії "Слуга народу"?

- Я балотуюся у районну раду від партії "Слуга народу", бо сподіваюся на ефективну роботу команди президентської партії у нашій області. На підтримку наших зусиль центральною владою задля розвитку найбільшого в області Чернівецького району. На прямий діалог з урядом, Верховною Радою, главою держави. Це сьогодні є запорукою ефективної роботи.

- Яке завдання вважаєте першочерговим?

- Адмінреформа, окрім усього, вивільнила значну частину комунального майна колишніх районних рад, які проходять ліквідаційні процедури. Не дати розбазарити цю нерухомість, котра ще може активно послужити членам ОТГ, усім мешканцям території - є одним із головних завдань для всіх одразу ж після обрання.

- За вами неабиякий досвід, і це, напевно, мають достойно оцінити люди, обравши саме вас до Чернівецької районної ради.

- Я добре знаю ситуацію на виборчому окрузі, знаю, що робити, аби люди відчули зміни на краще. Маю і досвід, зараз працюю у Глибоцькій районній державній адміністрації на посаді начальника управління розвитку територій. До цього приблизно 10 років керував управлінням  агропромислового розвитку, потім мені ще додали такі напрямки як архітектура, економіка, екологія. А зараз управління перейменували, створивши велике управління з широким колом проблем.

У якості депутата районної ради я постійно захищаю інтереси своїх виборців. У земельних, майнових, особистих питаннях. Знаю, що дуже важливо прийняти людину і вирішити питання кожного. Сподіваюся, що у ранзі районного депутата у фракції "Слуги народу" зможу працювати ефективніше.

Вірю у цю команду. Як управлінець, бачу найефективнішою ситуацію, коли працює пряма президентська вертикаль. Крім того, вважаю неправильним для чиновника будь-якого рівня працювати проти центральної державної лінії.

У мене вже 15 років державної служби, а це, найперше, досвід . 

- У ваш округ входить і Герцаївський район.

- Хочу заявити усім, що у разі обрання мене до Чернівецької районної ради, усі ОТГ Глибоцького та Герцаївського районів будуть мати мою постійну підтримку і турботу. Це дуже важкий округ, але хочу, щоб люди знали, що я буду допомагати кожному, незалежно від того, голосував він за мене чи ні.

Звичайно, я, як сформований управлінець, маю тверду думку, що найефективнішою організацією була б структура - один район - одна громада. Але, на жаль, усе пішло не так. А скільки коштів було врачено через те, що громади вчасно не зорганізувалися. Скільки втратив весь район. А перші 2 роки держава виділяла шалені гроші на місця, щоби стимулювати децентралізацію. І якби всі вчасно об'єдналися, то вже були б зроблені дороги, відремонтовані школи, дитсадки, розбудовано нову інфраструктуру.

Тож зараз необхідно, обравшись до ради, намагатися колективно вирішити всі ці перекоси, вплинути на синхронний розвиток усіх громад і сіл Чернівецького району.

І наша фракція "Слуги народу" обов'зково цим займеться. Люди мають мати рівні умови для розвитку, хороші дороги, нову інфраструктуру громад, теплі школи, дитсадки, тротуари, якісне вуличне освітлення. Пити чисту воду, цивілізовано поводитися з відходами, берегти довкілля. Глибока і Герца повинні мати відремонтовані водогони, каналізацію, сучані очисні споруди.

- Але це вимагає серйозних інвестицій.

- Так, і ми вже думаємо про залучення міжнародних, у тому числі грантових коштів, як зацікавити інвестора, як розвивати переробну галузь і туризм, як створювати нові робочі місця.

Децентралізація для того і задумувалася, щоб запровадити у наші громади комфортне життя, щоби розвивалися бізнеси. Щоб у громадські бюджети відраховувалися податки, щоб наші молоді люди мали мотивацію залишатися тут, а не їхати на заробітки за кордон.

Це реальні речі і реальні можливості, головне хотіти та вміти працювати. Я готовий.  

 

1