Обсяги лісозаготівлі на Буковині у І кварталі зменшено на 4,5 тисячі кубометрів деревини

Обсяги лісозаготівлі на Буковині у І кварталі зменшено на 4,5 тисячі кубометрів деревини

13.05.2016, 20:08

12 травня в.о. начальника Чернівецького обласного управління лісового та мисливського господарства Роман Череватий провів засідання колегії з питань ефективності лісогосподарювання в Чернівецькій області упродовж І кварталу поточного року. З керівниками підпорядкованих облуправлінню лісгоспів та фахівцями територіального органу він обговорив ключові питання галузі. Згідно з порядком денним, управлінці розглянули фінансово-господарську діяльність лісгоспів, стан охорони праці в галузі та обговорили ряд нагальних питань.

Так, у І кварталі 2016 року лісгоспи Чернівецького ОУЛМГ виготовили товарної продукції на суму 139 мільйонів гривень. Ліквідної деревини заготовлено 170 тисяч кубометрів. Ведення лісового та мисливського господарства власним коштом профінансовано на 21 мільйон гривень. Середньомісячна зарплата працівників галузі (в еквіваленті повної зайнятості) склала 4923 гривні. Обсяг чистого прибутку – 4 мільйони гривень. Капітальні інвестиції у розвиток підприємств склали 5 мільйонів гривень, що майже у два рази більше, аніж минулого року. Підприємства сплатили 33 мільйони гривень податків та 9,6 мільйона гривень внесків до державних цільових фондів.

Про це повідомляє Прес-служба Чернівецького обласного управління лісового та мисливського господарства.

-  Доведені завдання лісгоспи виконали належним чином. Слід відзначити ДП «Кіцманський ліс АПК» та «Глибоцький держспецлісгосп АПК». Вони наростили темп реалізації продукції, - інформував головний лісничий Чернівецького ОУЛМГ Роман Череватий. - Найсуттєвіше збільшили переробку ДП «Берегометське лісомисливське господарство» та ДП «Хотинський лісгосп». Лідерами за збільшенням темпу отримання чистого прибутку стали Чернівецький лісгосп, Вижницький та Глибоцький держспецлісгоспи АПК. Усі підприємства стабільно підвищують зарплати працівників. Лісгоспи повністю перейшли на фінансування ведення лісового господарства за власний кошт. Також зменшено обсяги лісозаготівлі на 4,5 тисячі кубометрів деревини.

У рамках колегії фахівці обговорили виконання сортиментної структури лісосічного фонду в області, процес збільшення переробних потужностей, підготовку до найближчих аукціонних торгів з продажу необробленої деревини, обслуговування мережі лісових доріг, забезпечення електронного обліку лісосировини. Вкотре Роман Череватий звернувся до директорів із вимогою забезпечувати належні умови праці:

-                     Наші спеціалісти провели не одне обстеження умов праці на лісгоспах. Зупинено частину обладнання  і технологічних процесів. За допущення порушень до відповідальності притягнуто 12 посадовців. Стан умов праці – постійно на контролі. І якщо виявимо несправності, покараних буде на багато більше. Від безпеки виробництва залежить життя працівників!

За результатами аналізу роботи лісогосподарської галузі прийнято ряд управлінських рішень. Вони спрямовані на підвищення ефективності виробництва.

-                     Вимагаю від директорів звернути увагу на збільшення обсягів та ефективності переробки та на повну використовувати наявне обладнання. За місяць лісгоспи повинні проаналізувати власну переробну діяльність і знайти можливість запустити цехи у дві зміни. Особливу увагу звернути на ціноутворення та рентабельність діяльності. Традиційно, всі податки, збори та платежі повинні бути перераховані вчасно, - завершив нараду Роман Череватий. 

1


КОМЕНТАРІ (1)

чого це лісівники займаються переробкою замість дороша? де обіцяні деревопереробниками області нові потужні підприємства? бо дорош і компанія уміють тільки язиками молоти. а як до справи, то їх немає.

avatar

Дорош здувся?

13 травня 2016 21:13