Обшанський просить поліцію перевірити, чому депутат міськради Петришин безоплатно використовує  приміщення управління культури  для комерційних цілей

Обшанський просить поліцію перевірити, чому депутат міськради Петришин безоплатно використовує приміщення управління культури для комерційних цілей

16.03.2018, 10:59

Керівник інспекції з благоустрою просить поліцію перевірити начальницю управління культури міської ради

Сергій Обшанський написав заяву до поліції, в якій просить перевірити дії керівниці управління культури міської ради та депутатки Юліїї Сафтенко та її вже колишнього однопартійця – депутата міської ради Ярослава Петришина. Справа стосується оренди Ярославом Петришиним підвальних приміщень на вулиці Комарова, 28.

Інформаційне агентство АСС зібрало різні точки зору, документи та коментарі стосовно цієї ситуації.  

У заяві керівника Інспекції з благоустрою Сергія Обшанського ідеться:

«Під час перевірки стану благоустрою на вулиці Комарова виявили факти, які можуть мати ознаки корупційних та кримінальних правопорушень. Відповідно до договору про співпрацю від 21.112012-го року підвальні приміщення площею 300 кв.метрів на Комарова, 28, що знаходяться на балансі управління культури Чернівецької міської ради передали в безоплатне користування підприємцю Ярославу Петришину для комерційних цілей під склад непродовольчих товарів. Термін дії договору закінчився 1.10.2015 року, але після завершення дії терміну договору  це приміщення підприємець не звільнив. Відомо, що воно досі безоплатно використовується як склад».

У зверненні Сергія Обшанського також ідеться, що керівниця управління культури в 2016, 2017 та 2018-му роках не зробила жодних дій, щоб забезпечити звільнення підвальних приміщень Центральної дитячої бібліотеки на Комарова, 28.

Орієнтовна шкода громаді міста -  сімсот тисяч гривень, пише керівник Інспекції з благоустрою.

Отож, він просить поліцію перевірити всі ці факти. Також пропонує провести розслідування, чи є корупційна складова  у діях двох депутатів міської ради, сьогодні вже колишніх однопартійців «Народного контролю» – Юлії Сафтенко та Ярослава Петришина, та дати оцінку діям керівниці управління культури щодо допущення безоплатного користування приміщенням у комерційних цілях.

 

В Головному Управлінні Нацполіції журналістам ІА АСС підтвердили: таку заяву вже зареєстрували та розглядають.

У департаменті економіки Чернівецької міської ради ІА АСС повідомили: 1 жовтня 2015 року підприємець мав звільнити ці приміщення, про це департамент економіки писав управлінню культури.

Департамент економіки заключив договір оренди, який завершився  у 2012 році, відтоді був укладений договір про співпрацю між підприємцем Петришиним та управлінням культури без участі департаменту економіки, стверджують там.

Здивована заявою керівника інспекції з благоустрою Юлія Сафтенко, керівниця управління культури Чернівецької міської ради: «Дуже цікаве звернення, як би хто не хотів причепити управлінню культури те, що не чіпляється – не вдасться. Приміщення ще у 2010 році, згідно із рішенням виконкому, передали на баланс управління культури , але, враховуючи, що ці приміщення на були адаптовані під бібліотеку, було звернення директорки бібліотечної системи про передання цих площ в оренду.Тому управління культури звернулось до власника цих приміщень -  міської ради в особі департаменту економіки щоб передати приміщення в оренду. Ця історія тягнеться ще з 2010- го року.

Я знайшла на посаду у 2016 році, тоді ж написала на департамент економіки, і просила провести конкурс щодо оренди цих приміщень. Як вони провели конкурс, чи приміщення були звільнені, чому не було якихось дій з боку департаменту економіки? Невідомо. 

Потім я пішла у декрет, і коли у 2017 році знову вийшла на роботу, знову написала два звернення – до департаменту економіки, в яких знову просила зробити щось із цими приміщеннями, тому що саме вони відповідають за оренду. Ще одне звернення я написала підприємцю Петришину, (попри те, що зараз ситуація політична змінилась – зараз я стала позафракційною), але тоді, коли ми були однопартійцями, я  йому написала про те, що  займані ним підвальні приміщення використовуються без фінансових надходжень в міський бюджет. Яка ще мала бути реакція? Я робила все і зверталась, до кого могла, сигналізувала про цю проблему.

Чому керівник Інспекції з благоустрою не розуміє, що в нас за нерухоме майно відповідає не управління культури, яке є балансоутримувачем, а департамент економіки? Мені цікаво, хто буде питати департамент економіки – чому вони не впливали на ці процеси?» - наголосила Юлія Сафтенко.

 

 Підприємець і депутат міської ради Ярослав Петришин теж прокоментував цю ситуацію: «Я орендував приміщення до 2012 року, тоді була заборона здавати в оренду підвальні приміщення, які можуть слугувати укриттям. Відтоді між мною, управлінням культури та управлінням надзвичайних ситуацій був укладений договір. Далі мені було сказано, що приміщення здаватиметься в оренду, я намагатимусь взяти його в оренду.  Жодного рахунку, який би я за нього не сплатив – немає. Якщо я за щось не сплатив – надайте рахунки , хоч один рахунок - я усе сплачу», - заявив підприємець.

Журналісти Інформаційного агентства АСС також звернулись із офіційним запитом до департаменту економіки міської ради, чи є заборгованість в Ярослава Петришина з оренди вищезгаданого приміщення, та скільки загалом сплатив підприємець до міського бюджету за усі роки дії договору про оренду.

 Джерело: http://acc.cv.ua/ 

1


КОМЕНТАРІ (4)

Коментарі, які містять образу певних людей чи національностей, нецензурні висловлювання та рекламу будуть видалятися без попередження.

avatar

ОПА

16 березня 2018 12:26

Ніхто ні за що не відповідає, бардак!  Обшанський молодець!

avatar

підприємець

16 березня 2018 14:18

Коментарі, які містять образу певних людей чи національностей, нецензурні висловлювання та рекламу будуть видалятися без попередження.

avatar

Іван

16 березня 2018 14:19

Коментарі, які містять образу певних людей чи національностей, нецензурні висловлювання та рекламу будуть видалятися без попередження.

avatar

16 березня 2018 14:36